vineri, mai 09, 2008

Ca în bancu' cu Dabija


Nicolai: Întâlnirea Blaga-Diaconescu a pus bazele alianţei PDL-PSD pentru alegerile din toamnă
Nicolai: Întâlnirea Blaga-Diaconescu a pus bazele alianţei PDL-PSD pentru alegerile din toamnă (Imagine: Mediafax Foto)
Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai consideră că întâlnirea dintre candidaţii PSD şi PDL la Primăria Bucureşti, Cristian Diaconescu, respectiv Vasile Blaga, a pus bazele unei alianţe a celor două partide pentru alegerile din toamnă. "Cel puţin o aripă a PSD şi PDL, care îşi caută aliaţi pentru toamnă, au făcut primii paşi. Cu siguranţă, este un demers disperat al PDL, care e conştient că nu va face niciodată 50% pentru a conduce singur România, de a-şi căuta aliaţi", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, senatorul PNL.
Potrivit acesteia, întâlnirea dintre Blaga şi Diaconescu dovedeşte că, cel puţin la nivelul Bucureştiului, există o înţelegere între PSD şi PDL pentru susţinerea unui candidat.
"Cred că preşedintele Băsescu nu este de acord cu o serie de cumetrii politice practicate de PDL nu numai în Bucureşti, ci şi la Cluj sau Arad. Şi-a exprimat nemulţumirea faţă de unii candidaţi care au fost implicaţi în acţiuni de tip economic şi în grupuri de interese", a afirmat Nicolai. Liderul PIN, Cozmin Guşă, i-a acuzat, joi, într-o conferinţă de presă, pe contracandidaţii săi de la PSD, PDL, PNL şi pe Sorin Oprescu de faptul că nu acceptă să participe alături de el la dezbaterile electorale televizate şi a susţinut că Vasile Blaga şi Cristian Diaconescu au luat prânzul împreună miercuri.
Candidatul PSD la funcţia de prima general al Capitalei, Cristian Diaconescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că fotografiile publicate în ediţia de joi a ziarului "Ring", în care apare împreună cu democrat-liberalul Vasile Blaga, au fost făcute în luna martie. "Am fost cu Vasile Blaga la masă, aşa cum am făcut cu 95% dintre colegii senatori. Fotografiile respective au fost făcute în luna martie, când nu se punea problema niciunei candidaturi la Primărie. Este cel puţin ciudat că, făcute în martie, fotografiile au fost publicate acum, ca să dea impresia că întâlnirea ar fi avut loc ieri. Din câte ştiu eu, ziarul respectiv este patronat de Robert Negoiţă, care este secretar executiv în PSD", a afirmat Diaconescu. Ziarul "Ring" publică în ediţia de joi o serie de fotografii care îi prezintă pe Vasile Blaga şi Cristian Diaconescu deplasându-se cu aceeaşi maşină şi intrând într-un restaurant din Bucureşti. Conform cotidianului citat, întâlnirea a avut loc în 31 martie.

Diaconescu: Atacul lui Nicolai referitor la alianţa PSD-PDL este abject

Diaconescu: Atacul lui Nicolai referitor la alianţa PSD-PDL este abject (Imagine: Mediafax Foto)
Candidatul PSD la funcţia de primar general al Bucureştiului, Cristian Diaconescu, a declarat, vineri, la Realitatea TV, că atacul vicepreşedintelui PNL Norica Nicolai, la adresa sa, după ce în presă au apărut unele fotografii alături de Vasile Blaga, este unul abject. Referindu-se la apariţia în presă a unor fotografii realizate în luna martie, în care apărea la un restaurant alături de secretarul general al PDL, Vasile Blaga, desemnat ulterior candidat la funcţia de primar al Bucureştiului, Diaconescu a declarat: "Nu am timp să comentez toate prostiile şi manipulările unor pseudo-securişti care nici măcar nu au talentul celor dinainte de 1989. Este o aberaţie, o bătaie de joc din partea unor partide şi candidaţi care nu au nimic de oferit, nu au niciun program. Dacă cineva îşi închipuie că va curge apa rece la robinet fără rugină pentru că unul dintre candidaţi s-a întâlnit cu nu ştiu cine prin luna noiembrie sau septembrie sau cine ştie când, se înşală". Diaconescu a exprimat un punct de vedere critic la adresa vicepreşedintelui PNL Norica Nicolai, care, într-o conferinţă de presă, a susţinut că întâlnirea Diaconescu-Blaga a pus bazele unei alianţe PSD-PDL pentru alegerile parlamentare. "Norica Nicolai nu s-a gândit că este un exerciţiu de manipulare atunci când a fost desemnată la ministerul Justiţiei şi am declarat public că o cunosc ca pe un bun profesionist. Atunci nu s-a mai plâns că este o alianţă PSD-PDL. Atacul este abject în ceea ce o priveşte. Nu fac nicio justificare cu cine iau masa, dar minciunile aruncate pe presă sunt aberante şi arată cum este clasa politică în acest moment", a spus Diaconescu. El a apreciat că apariţia în presă a acelor fotografii este parte a unei tendinţe de a masca lipsa de proiecte a unor partide şi candidaţi. "Nu s-a discutat niciun proiect în campania asta. Ne ocupăm timpul în campanie discutând despre ceea ce este clar că este un exerciţiu de manipulare", a adăugat Diaconescu.


Eu tot nu înţeleg. de ce conlucrarea dintre două partide este ceva atât de îngrozitor?

Niciun comentariu: