luni, mai 19, 2008

Primăria Municipiului Bucureşti...


COMUNICAT DE PRESĂ
- Moara lui Assan -

Având în vedere numeroasele articole şi emisiuni din mass-media apărute în zilele de 15-16.05.2008, facem următoarele precizări.
Începând cu luna august 2005, reprezentanţi ai Direcţiei Inspecţie si Control General din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti au efectuat o serie de verificări la faţa locului unde au constatat executarea unor lucrări fără autorizaţie de desfiinţare ale unor elemente constructive ce au condus la deteriorarea ansamblului în proporţie de aproximativ 90%.
De asemenea în urma verificărilor s-a constatat că ansamblul a fost proprietatea S.C. SOLARIS S.A., societatea declarată falimentară la data respectivă şi aflată in procedura de lichidare judiciară, prin lichidatorul judiciar S.C. IPCMG REFAL S.A. care a preluat în administrare toate bunurile mobile şi imobile ale fostului proprietar.
Având în vedere faptul că S.C. IPCMG REFAL S.A. a preluat în administrare toate bunurile mobile şi imobile ale fostului proprietar, intră în obligaţia acestuia de a asigura paza şi conservarea activelor din patrimoniul debitoarei (S.C. SOLARIS S.A.), însă Adunarea Creditorilor a hotărât să nu finanţeze cheltuieli de pază şi protecţie cu firme specializate, optându-se pentru asigurarea acestor servicii cu salariaţi ai fostei S.C. SOLARIS S.A. care nu aveau nici pregătirea şi nici suportul logistic necesar.
Ca urmare a celor mai sus menţionate, Primăria Municipiului Bucureşti în conformitate cu prevederile art. 24, lit. a din Legea nr.50/1991-republicată, cu modificările şi completările ulterioare a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, încă din data de 14.09.2005, în vederea dispunerii începerii urmăririi penale împotriva celor ce se fac vinovaţi de desfiinţarea ilegală a monumentului istoric de valoare naţională - Moara Assan.
Având în vedere incendiul din data 13 spre 14 mai 2008, reprezentanţi ai Direcţiei Inspecţie şi Control General din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti au efectuat noi verificări, în urma cărora s-a constatat că un corp de clădire situat în sudul incintei ansamblului monument istoric de valoare naţională - Moara Assan, aparţinând de S.C. Grâul S.A., a fost afectat de acesta prin distrugerea unor elemente componente.
Ca urmare a celor de mai sus, Direcţia Inspecţie şi Control General a solicitat Ministerului Internelor şi Reformei Administrative ca prin structurile sale să efectueze de urgenţă verificările ce se impun în vederea stabilirii cauzelor care au determinat acest eveniment, precum şi valoarea prejudiciului creat, iar in funcţie de rezultatul acestora se vor dispune măsurile legale ce se impun în această situaţie, acestea urmând a vă fi comunicate ulterior.

COMUNICAT DE PRESĂ
Primăria Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Federaţia Română de Fotbal şi cu Ambasadele Austriei şi Elveţiei organizează în Bucureşti, în perioada Campionatului European de Fotbal ( 07 - 29 iunie 2008) evenimentul EUROMANIA în două locaţii: Piaţa Constituţiei şi Piaţa Revoluţiei, unde bucureştenii vor putea urmări meciurile Campionatul European de Fotbal pe ecrane gigant.
Pe durata Campionatului European iubitorii fotbalului vor putea face sport pe terenuri special amenajate, sărbătorind acest eveniment într-o comuniune cât mai mare şi făcând din acest Campionat European un prilej de promovare a sportului, a fotbalului, a României, Austriei şi Elveţiei.
În locaţiile respective vor fi amplasate mai multe ecrane, cele mai mari având dimensiunile de 36mp.
Municipalitatea a cerut RATB să-şi adapteze programul în funcţie de fluxul de călători pe perioada Campionatului European de Fotbal.

COMUNICAT DE PRESĂ
Proiectul Transcentral Urban Bucureşti trage linia de start

Asociaţia Spaţiu Urban Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti şi ARCUB - Centrul pentru Proiecte Culturale vă invită să luaţi parte, sâmbătă, 17 mai, la trasarea liniei de demarcare a TUB, pe un traseu de 9,5 km. Linia de demarcare va fi trasată cu o pulbere de culoare albastru electric, dintr-un mijloc inedit de locomoţie: un triciclu special proiectat pentru acest eveniment.

Marcarea traseului va începe la ora 6:00 din faţa Atheneului Român şi se va finaliza în jurul orei 13:00, tot în faţa Atheneului Român, când va avea loc şi un brief al evenimentului.
Estimăm următoarele repere orare pe traseu:

Piaţa Unirii - ora 7:00
Str. George Georgescu (fostă Calea Rahovei) - ora 8:00
Str. Uranus, zid intrare Muzeul Naţional al Artei Contemporane - ora 9:00
Podul Izvor - ora 10:00
Sala Palatului - ora 11:00
Piaţa Amzei - ora 12:00
Atheneul Român - ora 13:00

Durata traseului depinde de condiţiile de trafic. În cazul în care doriţi să vă alăturaţi organizatorilor, veţi putea contacta echipa mobilă la numărul de telefon GSM: +40743 003036 pentru a vă informa exact în ce loc se află.
Evenimentul va fi filmat de echipa regizorului Cristi Puiu în vederea realizării unui film de prezentare a proiectului Transcentral Urban Bucureşti la Anuala de Arhitectura de la Bucureşti şi la Festivalul Internaţional de Arhitectură de la Londra.

Pe tot parcursul evenimentului, organizatorii vor fi alături de cei interesaţi pentru a oferi detalii privind derularea acestui proiect şi pentru a colecta opinii ce vor fi utilizate în realizarea proiectului.

Proiectul, iniţiat acum un an de 14 birouri de arhitectură, a fost aprobat la data de 8 mai a.c. de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. A fost încheiat un parteneriat între Primăria Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Spaţiu Urban Bucureşti pentru implementarea proiectului, ce va fi inclus în planul de investiţii al Capitalei şi în programele structurale finanţate de Uniunea Europeană.

Transcentral Urban Bucureşti (TUB) este, din punct de vedere fizic, un traseu pietonal şi pentru biciclişti, ce parcurge în buclă străzi din partea centrală a municipiului Bucureşti şi relaţionează viitoarele “camere urbane” ale Bucureştiului. Aceste camere urbane sunt, în fapt, zone care acum nu sunt folosite decât ca spaţii rutiere sau locuri virane. Ele urmează a fi reamenajate şi redate spaţiului public pentru relaxare şi petrecere a timpului liber.

Ansamblul de zone şi de camere urbane, integrat de Transcentral Urban Bucureşti este articulat astfel: Camera „Piaţa turistică” (Piaţa Amzei) şi camera „Podul” fac parte din ZONA 1, „Camera de cultură clasică”(Piaţa Enescu) şi „Camera academică” (Universitatea Bucureşti, UAIM) fac parte din ZONA 2, „Camera istorică” (Centrul istoric), „Camera de entertainment, de cultură populară de consum” (Unirea Mall, B-dul Unirii) şi „Camera mistică tradiţională” (Dealul Mitropoliei) fac parte din ZONA 3, „Camera de cultură alternativă” (Rahova-Uranus) şi „Camera de cultură contemporană” (Muzeul Naţional al Artei Contemporane) fac parte din ZONA 5, „Camera de ambianţă” (str. Arthur Verona – Piaţa Lahovari) face parte din ZONA 6.


Niciun comentariu: