duminică, mai 25, 2008

PSD apasă trăgaciul unei MITREAliere


Mitrea: Nu am o strategie pentru situaţia în care Diaconescu nu intră în turul doi
Mitrea: Nu am o strategie pentru situaţia în care Diaconescu nu intră în turul doi (Imagine: Mediafax Foto)
Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că nu are pregătită o strategie pentru situaţia în care candidatul partidului la Primăria Capitalei, Cristian Diaconescu, nu va reuşi să intre în turul doi de scrutin. Întrebat ce va face dacă în turul doi de scrutin la alegerile pentru funcţia de Primar General al Bucureştiului se vor califica Sorin Oprescu şi un alt candidat decât cel al PSD, Mitrea a răspuns: "În turul doi la Bucureşti va fi Cristian Diaconescu cu Oprescu sau cu Blaga şi îl vom sprijini pe Diaconescu. Nu am alt răspuns în partid astăzi. Nu îţi pui o asemena problemă. Dacă, Doamne fereşte, se întâmplă, vezi atunci ce faci, dar noi nu ne punem o asemenea problemă, nu intrăm cu o strategie pentru turul doi alta decât Cristian Diaconescu”. „Nu am făcut-o (strategia, n.r.). Dacă - Doamne fereşte, bat în lemn - se va întâmpla, o scriu duminică noaptea, dar nu intru cu altă strategie, pentru că nu cred în ea”, a adăugat Mitrea. El a mai spus că PSD a demonstrat, în campanie, că nu a jucat "la două capete" în ceea ce priveşte candidatura lui Sorin Oprescu şi a admis că aceasta a fost principala linie de atac a PDL împotriva PSD, care a fost construită "destul de bine". "În ceea ce priveşte încercarea, din afara partidului, de a se spune că jucăm la două capete cu Sorin Oprescu, am demonstrat că nu e aşa. De fapt, asta a şi fost principala linie de atac a PDL împotriva PSD, pe care au reuşit să o construiască destul de bine", a spus Mitrea.
Mitrea: Discursul fascist al lui Flutur a dus la uciderea unui consilier PSD
Mitrea: Discursul fascist al lui Flutur a dus la uciderea unui consilier PSD (Imagine: Mediafax Foto)
Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, şi candidatul PSD la Primăria Capitalei, Cristian Diaconescu, l-au acuzat, duminică, pe candidatul PDL la CJ Suceava, Gheorghe Flutur, că, din cauza discursului fascistoid adoptat în campanie, un consilier PSD a fost omorât. "Vreau să protestez vizavi de ceea ce se întâmplă la Suceava, unde discursul absolut fascist pe care îl propagă candidatul PDL la Consiliul Judeţean, Gheorghe Flutur, a dus la două acţiuni de o violenţă fără precedent în campaniile din România din ultimii 18 ani. Cel mai grav lucru rămâne ceea ce s-a întâmplat la Păltinoasa, unde un consilier PSD a fost omorât de către oameni îmbrăcaţi în tricourile portocalii ale PDL", a declarat Miron Mitrea, într-o conferinţă de presă. Potrivit coordonatorului de campanie al PSD, Miron Mitrea, Poliţia din Păltinoasa ar fi negat că în localitate ar fi existat o crimă, ulterior, însă, recunoscând acest lucru. "Poliţia din Păltinoasa, acum, recunoaşte că a avut loc o crimă şi încearcă să o dea pe după pom şi să spună că a fost un scandal la restaurant. Nu e adevărat. A fost ucis un consilier PSD care a avut o dispută politică legată de campania electorală. Nu s-ar fi întâmplat acest lucru dacă Flutur nu ar fi avut un discurs fascist în această perioadă", a acuzat Mitrea.

La rândul său, candidatul PSD la Primăria Capitalei, Cristian Diaconescu, a declarat că, după finalizarea campaniei pentru alegerile locale, va discuta la nivel european, cazul consilierului PSD omorât ca urmare a discursului lui Gheorghe Flutur. "În condiţiile în care declaraţiile domnului Flutur au avut drept consecinţă imediată mortea unui om, acest lucru nu va rămâne nediscutat la nivel european. Voi ridica, după campanie, indiferent de rezultatul acestei campanii, această problemă, alături de ministrul german de Externe, alături de premierul spaniol sau de cancelarul austriac, pentru că mi se pare inacceptabil ca în România anului 2008 cineva să moară pentru că are opoziţie politică diferită", a adăugat Diaconescu. El a arătat că ideea ca oamenii să moară din cauza conflictelor politice este de neacceptat şi a solicitat poliţiştilor să îşi facă datoria în acest caz. Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a adus, totodată, în discuţie, şi cazul deputatului PDL Aurel Olărean, din Suceava, care "în mod intenţionat a intrat cu maşina în maşina candidatului PNL, iar Poliţia din judeţul Suceava, subordonată PDL, îşi declină responsabilitatea". PSD Suceava a acuzat, vineri, PDL că "aţâţările agresive din teritoriu", au ajuns să ducă la crimă, în condiţiile în care fiul unui vechi membru PSD din Păltinoasa "a fost ucis în crâşma PDL". Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a declarat că, pe fondul climatului instituit de preşedintele PDL Gheorghe Flutur în judeţ, s-a ajuns ca în comuna Păltinoasa disputele politice să se finalizeze cu o crimă.

El a spus că fiul unui fost consilier PSD din comună se afla la un bar al viceprimarului PDL din Păltinoasa, "unde se dă băutură pentru voturi". Deputatul PSD a arătat că fiul fostului consilier local PSD a fost înjunghiat de un susţinător al PDL aflat în bar. "S-a ajuns la această situaţie nefericită pe fondul climatului instituit de Gheorghe Flutur în judeţ. Anii 1938-1939 sunt readuşi, din nefericire, în actualitate într-un stat membru al UE", a spus Bejinariu. Deputatul PSD sucevean a făcut referire la un omor produs, joi seară, în comuna Păltinoasa, unde, pe fondul consumului de alcool, un tânăr în vârstă de 28 de ani a avut un conflict cu un consătean şi l-a lovit cu un cuţit în piept, în urma leziunii suferite victima murind la scurt timp. Potrivit primelor verificări ale poliţiştilor, Emil Adrian C. se afla, joi seară, în jurul orelor 22.00, într-un bar din localitatea suceveană Capu Codrului, iar pe fondul consumului de alcool a avut un conflict spontan cu un consătean,C.M., în vârstă de 32 de ani. Bărbatul a scos din buzunarul pantalonilor un cuţit pe care l-a avut la el peste zi, când a fost la cosit, şi i-a dat lui C.M. o singură lovitură în piept, aceasta suferind o leziune în urma căreia în scurt timp a murit. M.C. era căsătorit, avea un copil minor în întreţinere şi lucra ca zilier. Într-un comunicat de presă, PSD Suceava arată că "aţâţările agresive din teritoriu, comise de Flutur et Co, prin care intoleranţa «adevăraţilor anticomunişti, liberali, reformişti» din «banda PDL» cultivă vrajba şi «marşul» de tip hitlerist spre «victoria finală» a visatului partid unic neofascist, deja a ajuns la crimă, victima fiind fiul de 30 ani al unui vechi membru al PSD din Păltinoasa, ucis în crâşma PDL, în timp ce se «colectau» buletine, în contul datoriei pe băutură, dată oamenilor din belşug, dar plătibilă doar prin prezenţa obligatorie la urne şi prin votul acordat PDL". Pe de altă parte, PDL Suceava a respins orice alăturare a acestei situaţii luptei electorale. "Niciuna din persoanele implicate nu era membru PDL şi faptele nu au conotaţii politice, ceea ce confirmă şi raportul Poliţiei din localitate", arată PDL Suceava într-un comunicat. PDL Suceava consideră că s-a încercat exploatarea electorală a acestor evenimente probabil datorită faptului că actualul primar PDL şi candidat pentru funcţia de primar al comunei Păltinoasa a fost anterior membru PSD. "Incidentul a avut loc în barul din localitate, care este gestionat de o societate comercială a unei rude a viceprimarului PDL din comună, dar acest aspect nu are nicio conexiune cu faptele", mai arată PDL Suceava.

Niciun comentariu: