duminică, mai 18, 2008

Realitatea TV a renunţat momentan la Andrei Gheorghe


Prima informaţie despre "incidentul Andrei Gheorghe" am aflat-o ieri, pe blogul Simonei-Ionescu, redactor sef adjunct la cotidianul naţional Click.
The image “http://www.click.ro/assets/blogs/8/left_3-simona-ionescu.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Vad pe net cum jurnalistul Andrei Gheorghe, om la aproape 50 de ani, scuipa un politist care-l prinsese baut la volan. Filmuletul paparazzilor e clar, iar gestul explicit. Mi se pare mai uluitor decat igienizarea strazii de catre domnul cu cainele! Realizez ca ar fi mai potrivit cuvantul “revoltator”. Nu poti, oricat i-ai antipatiza pe politisti, sa te porti asa cu un om al legii pe care-l platim tocmai ca sa opreasca din trafic soferii bauti si sa previna astfel o nenorocire! De data asta, anormalitatea a fost cea care m-a uluit, fiindca “Garcea” a fost colegul meu din presa, Andrei Gheorghe!

Realitatea TV a decis suspendarea lui Andrei Gheorghe pana la clarificarea incidentului in care acesta a fost implicat.
Postul Realitatea TV a decis suspendarea lui Andrei Gheorghe pana la clarificarea circumstantelor in care s-a produs incidentul de miercuri, dintre realizatorul de televiziune si un agent de circulatie. Rolul sau de comentator in cadrul emisiunii "Meciul serii", care debuteaza in data de 19 mai, va fi preluat de catre Mihai Tatulici. Prima editie a emisiunii moderate de Cosmin Prelipceanu va fi difuzata intre orele 21.30-22.00 si 23.30-24.00, cand telespectatorii vor fi introdusi in ringul show-ului, unde le vor fi prezentate regulile viitoarelor confruntari intre candidatii pentru alegerile locale. Cu exceptia editiei inaugurale, show-ul "Meciul serii", produs de Valeriu Lazarov, va fi difuzat de luni pana miercuri, intre orele 21.30 si 24.00, si joi, intre orele 22.00 si 24.00.
The image “http://www.mariromani.ro/images/top10/andreigheorghe_.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.http://i124.photobucket.com/albums/p4/ToDenyASound/andrei1.jpg
Poate că dl. Andrei Gheorghe şi-a intrat atât de bine în rolul "de dur" încât nu mai poate ieşi din golăneală. Incidentul cu ţigareta stupefiantă deja nu mai este nici el ceva izolat. Spirtul rebel s-a transformat într-o încorsetare în conştiinţa cartierului coşcovit şi a maşinii PT Cruiser cu cauciucuri Good Year. Îmi este neclar dacă nu ar trebui să dăm importanţă personajului Andrei Gheorghe sau, dimpotrivă, să avem o reacţie exagerată la gesturile sale.

2 comentarii:

Realitatea lui Petria spunea...

Uite ceva ce n-a dat presa http://realiatealuipetria.blogspot.com/2008/05/arestat-pentru-satirizarea-musulmanilor.html

Bibliotecaru spunea...

Ca să mă exprim pro sau contra arestării respectivului caricaturist, ar trebui să ştiu ce prevede legea la ei. Nu cred că nivelul lor de democraţie este mai scăzut decât al nostru, probabil că a încălcat legea din moment ce este arestat.
Şi eu sunt pentru apărarea dreptului la liberă exprimare şi la libera expresie culturală, aceasta însă trebuie să aibă ca limită ofensa şi calomnia., altfel încalcă libertăţile celui siluit.