marți, mai 20, 2008

Reţeaua Naţională a Muzeelor oferă cinci burse


Reţeaua Naţională a Muzeelor din România oferă 5 burse de participare la workshopul „Cum să cunoaştem publicul muzeului”, informează un comunicat de presă remis AMOS News.
În cursul anului 2008 Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, în parteneriat cu Institutul de Cercetări EcoMuzeale Tulcea, desfăşoară proiectul Muzeu Focus, finanţat prin AFCN.
Proiectul MUZEU FOCUS, depus la aria tematică Management cultural şi formare profesională, va fi finanţat cu 35.000 lei.. Acest proiect urmăreşte dezvoltarea capacităţii muzeelor membre ale Reţelei de a derula studii privind publicul lor. În cadrul acestui proiect se organizează mai multe workshopuri în cadrul cărora participanţii se familiarizează cu cele mai uzuale şi utile tehnici de studiere a vizitatorilor şi a participanţilor la programele publice ale muzeelor.
The image “http://www.muzee.org/ro/images/sigla_rnmr.gif” cannot be displayed, because it contains errors.
Aceste workshopuri urmăresc atât înţelegerea importanţei publicului şi transmiterea cunoştinţelor teoretice privind cunoaşterea şi relaţionarea cu publicul muzeelor, cât şi furnizarea unor instrumente practice necesare derulării de studii privind publicul şi căpătarea experienţei necesare pentru aplicarea acestor instrumente. La aceste workshopuri participă muzeografi din cadrul muzeelor membre ale Reţelei.
În perioada 11 – 13 iunie, la Tulcea, se derulează workshopul "Cum să cunoaştem publicul muzeului". Pentru ca la acest workshop să poată participa şi muzeografi din afara Reţelei, se oferă 5 burse de participare pentru aceşti muzeografi, din muzee care nu sunt afiliate Reţelei Naţionale a Muzeelor din România. Aceste burse includ toate cheltuielile legate de participarea la workshop (cazare, masă, materiale pentru workshop). Cheltuielile legate de transportul participanţilor la workshop nu sunt incluse.
Cei care doresc să participe trebuie să trimită solicitarea până la data de 30 mai, pe adresa de email alexandra.zbuchea@comunicare.ro. şi trebuie să cuprindă numele muzeului unde lucrează, un CV şi o scrisoare de intenţie (să nu fie mai mare de jumătate de pagină)
Răspunsurile vor fi comunicate până pe 3 iunie.
http://www.icpdr.org/jds/files/diary/Arrival_Tulcea_final_destination.jpg

Niciun comentariu: