marți, mai 20, 2008

Teatrul Masca la vârsta majoratului


Teatrul Masca organizează sâmbătă, 24 mai, ora 18.00, în Parcul Herăstrău - intrarea Charles de Gaulle - aniversarea a 18 ani de existenţă.
http://www.ici.ro/romania/images/cultura/f_masca2.jpg
Infiintat in 24 mai 1990 de catre actorul Mihai Malaimare, Teatrul Masca s-a impus inca de la inceput prin ineditul solutiilor teatrale, fie ca a fost vorba de spectacole propriu-zise (de doi ani in noul sediu din cartierul Militari), fie de proiecte culturale care au animat in tot acesttimp capitala si din care amintim doar: « Maidane cu teatru », « Masti europene la.Masca » si nu in ultimul rand, una din cele mai interesante propuneri artistice a ultimilor ani, «Orasul de sub Oras » - spectacolele de la metrou.
Urmarindu-si cu obstinatie destinul unic al unui teatru ALTFEL, « Masca », singura institutie teatrala din Romania cu acest profil - gest, pantomima si expresie corporala - a inteles ca in secolul XXI teatrul trebuie sa iasa in intampinarea spectatorului si a transformat an de an parcurile bucurestene in scene in aer liber, cucerind publicul prin spectacole vii si antrenante. Prin prezenta constanta la festivaluri, « Masca » si-a castigat o reputatie internationala, iar in primavara acestui an UNITER i-a acordat Premiul special pentru performanta in teatrul non-verbal.
"Convingerea mea este ca in anii care urmeaza teatrul isi va renegocia proprii sai termeni, luand din cei indeobste acceptaþi doar ceea ce ii este absolut necesar, pentru a se acorda mai exact cu menirea sa, cu rolul pe care trebuie sa si-l redobindeasca in ansamblul functiilor de baza ale Cetatii. Departe de pretentia de a formula concluzii si, mai ales, de a impune niste concluzii, suntem totusi in situatia de a putea vorbi despre o experienta, care, dupa 18 ani de derulare neintrerupta si cu un succes niciodata diminuat, poate fi luata drept un posibil reper. Vreau sa urez "La Multi Ani!" actorilor care au fost alaturi de mine in acesti ani si deopotriva «La Multi Ani !» spectatorilor nostri», declara Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca.

masca1.JPGmasca10.JPGmasca2.JPGmasca3.JPGmasca4.JPGmasca5.JPGmasca6.JPGmasca7.JPGmasca8.JPGmasca9.JPG


The image “http://www.cnam.ro/img/submenu/teatru.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.


The image “http://www.unitedmaskandparty.com/Masks/images/paper_mache_plain_masks.JPG” cannot be displayed, because it contains errors.


The image “http://www.photodiary.org/large/e_9014.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.


The image “http://www.europatravel.ro/carnavale/venetzia.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.


The image “http://jullie91.files.wordpress.com/2008/01/2007_01_24_carnaval_venetia-thumb-420-250-181.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.


The image “http://www.essential-architecture.com/ITALY/VE/250px-Mascaras_carnaval.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.


The image “http://avatare.haioase.ro/data/thumbnails/42/avatare_005.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.


The image “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/thumb/a/a2/Masti_Indonesia.jpg/200px-Masti_Indonesia.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

The image “http://www.clubafaceri.ro/files/clients/29/54165/product23787_thumb.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Niciun comentariu: