marți, mai 20, 2008

Comedia domneşte în Centrul Istoric, timp de o săptămână


Sâmbătă seară s-a deschis Festivalul Comediei Româneşti - festCO 2008, ediţia a-VI-a. În premieră, festivalul din acest an se desfăşoară în întreaga zonă a Centrului Istoric şi are pe lângă secţiunea oficială devenită tradiţională şi o secţiune off nou creată. In fiecare zi incepand cu ora 18 pe scena amplasata pe Str. Smardan (nr. 29) se vor juca spectacole in aer liber si tot aici, in fiecare seara, de la ora 21.30 vor fi proiectii cinematografice sub genericul “Mari actori, mari momente din Arhiva TVR”. Cei care vor sa “asezoneze” comedia cu o cafea sau cu ceva racoritor vor veni tot in Centrul Istoric. Trei dintre barurile din apropierea Teatrului de Comedie: Arcade Café (str. Smârdan 30), Clubul Lucky 13 (str. Şelari 9 – 11) si Clubul Spice (Calea Victoriei nr. 21) gazduiesc de la ora 21 spectacole de comedie si stand-up comedy. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.
Sectiunea off s-a deschis duminica 18 mai cu spectacolul in aer liber Gardienii veseli, regia Mihai Mălaimare - Teatrul Masca si spectacolul non-verbal Rencontres, scenariu si regia Dragos Huluba si Violeta Totir –Compania de Teatru Passe Partout Dan Puric prezentat la Teatrul de Comedie, Sala Studio. Programul a continuat cu spectacolele din baruri: Ziua în care nu s-a întamplat nimic de Antoaneta Zaharia, regia Clara Flores Aquilera; Bucureşti, mahala de suflet - Compania de teatru de animaţie "PUR 'AnimA" si Stand Up Comedy – Trupa Cealaltă.
In sectiunea oficiala au fost deja prezentate: ” O scrisoare pierduta de I.L. Caragiale, regia Doru Ana, Teatrul Bulandra , sala “Toma Caragiu sambata, iar duminica: Domnu’ Goe după I.L. Caragiale, dramatizarea şi regia Dan Tudor , Teatrul „Sică Alexandrescu”, Braşov si NeApărat Caragiale după I.L. Caragiale, regia Mihaela Rădescu, Teatrul LUNI de la Green Hours.
Sectiunea oficiala aduce in concurs 9 spectacole, din Bucuresti si din tara, realizate de regizori sau actori importanti, din generatii diferite (in ordine cronologica a prezentei in festival): Doru Ana, Dan Tudor, Mihaela, Radescu, Alexandru Dabija, Gelu Colceag , Gianina Cărbunariu , Diana Lupescu, Florin Fatulescu pe texte de:I.L. Caragiale, I.Creanga (adaptare), M.Sebastian, M. Manolescu, A. Baranga si E Ionesco.
The image “http://www.agero-stuttgart.de/gifs/Caragiale.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
The image “http://www.pinu.it/creanga.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/6455/966701/1/mihailsebastian.jpg
The image “http://www.cjolt.ro/cjolt/gallery/JudetulOlt/ionesco.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Niciun comentariu: