marți, mai 06, 2008

Traian Băsescu pare plictisit de aşteptare


Băsescu: Voi solicita ca ambasadorul în Polonia să vină acasă şi să termine cu diplomaţia
Băsescu: Voi solicita ca ambasadorul în Polonia să vină acasă şi să termine cu diplomaţia (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la o emisiune a RRA, că ambasadorul român în Polonia nu i-a semnalat în rapoartele lunare cazul Crulic şi că va solicita ca acest diplomat "să vină acasă şi să termine cu diplomaţia". Preşedintele a mai spus că măsurile luate de ministrul de Externe, Lazăr Comănescu în cazul ambasadorului României la Varşovia sunt o "copilărie". În cazul Crulic, ambasadorul Gabriel Constantin Bârtaş a fost sancţionat disciplinar de MAE cu diminuarea drepturilor salariale, pentru neîndeplinirea corespunzătoare a obligaţiilor de serviciu privind organizarea, conducerea şi controlarea activităţii consulare şi de secretariat din ambasadă.. Sancţiunea a fost de 10% din salariu, pe o perioadă de trei luni. Românul Claudiu Crulic a murit într-un spital polonez, după ce a intrat în greva foamei, protestând faţă de arestarea sa de către autorităţile de la Varşovia.

Băsescu vrea un proiect de modificare a Constituţiei

Băsescu vrea un proiect de modificare a Constituţiei (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la RRA, că intenţionează să solicite unei echipe de specialişti din afara Palatului Cotroceni o viziune asupra modificării Constituţiei, care să intre în dezbatere publică "poate la sfârşitul acestui an". Băsescu a menţionat că a discutat luni la Cotroceni cu consilierii săi această intenţie. Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de şeful statului la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Constitutia...... din totdeauna a fost un scut in apararea "PUTERII" si nici-odata in favoarea cetateanului roman.Legile care exprima in continutul lor cuvintele daca, si daca, sau daca, nu sunt legi sunt ipoteze . Pentru Romania numai un strain poate concepe o Constitutie impartiala. Legile elaborate de alesii nostrii sunt pentru ei si familiile lor.!!!

Bibliotecaru spunea...

Aparent este aşa precum spuneţi, dar nu pentru că acest document este neapărat nedrept cu cetăţenii şi mai aplicat către potenţaţii momentului, ci pentru că simpli cetăţeni nu au puterea de a interpreta Constituţia în interesul lor. Mai ţineţi minte cum ies avocaţii de pe la DNA şi spun: "Este în spiritul Constituţiei să...". Cetăţenii nu pot face asta, ei nu pot spune că este în spiritul Constituţiei să nu plătească taxe aberante, pentru că nu-i asculta absolut nimeni. Pentru a contraataca această stare, sunt necesare organizaţii de tip ONG care să se substituie cetăţeanului. Nici acestea nu sunt funcţionale pentru că însuşi cetăţenii nu vor s-şi piardă timpul într-un lucru mărunt, cum ar fi să-şi apere drepturile constituţionale. Şi atunci cetăţenii se transformă exact în oile acelea din clipul cu lupii de pe Antena 3, interzis de CNA în numele poporului. Dacă poporul doarme, cum de îndrăzneşte cineva să-l trezească?