marți, mai 06, 2008

Subcomisia pentru avizarea începerii urmăririi penale a lui Mitrea şi Năstase s-a întrunit



Subcomisia pentru avizarea începerii urmăririi penale a lui Mitrea şi Năstase s-a întrunit (Imagine: Mediafax Foto)
Subcomisia de raportori pentru cercetarea şi elaborarea unui preraport privind avizarea începerii urmăririi penale a deputaţilor Miron Mitrea şi Adrian Năstase s-a reunit, marţi dimineaţă, în prima şedinţă, în care va discuta probleme de procedură şi organizare.
The image “http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3928/2539983/2/mitrea-1111mediafax-foto-an.jpg?width=320” cannot be displayed, because it contains errors.
Preşedintele acestei subcomisii, conservatorul Sergiu Andon, a declarat pentru MEDIAFAX că raportorii vor aborda "fugitiv" problema procedurii de urmat, având în vedere că unii jurişti au contestat luni procedura stabilită de conducerea Camerei. El a susţinut că subcomisia va desemna cel mai probabil trei raportori care să se ocupe strict cu cercetarea dosarelor trimise de DNA la Parlament. Raportorii au la dispoziţie, potrivit deciziei Biroului Permanent, doar două săptămâni pentru elaborarea unui raport care să propună avizul în ceea ce priveşte începerea urmăririi penale a celor doi foşti miniştri. În cazul în care nu reuşesc să ajungă la un punct de vedere în aceste două săptămâni, raportorii pot solicita prelungirea termenului de elaborare a raportului care va fi supus votului plenului deputaţilor. Şedinţa se desfăşoară la Salonul Spaniol, aflat în vecinătatea biroului preşedintelui Camerei Deputaţilor, şi, potrivit deciziei Biroului Permanent, este secretă. Deputaţii din Comisia juridică nu au reuşit să stabilească, luni, procedura de urmat în vederea elaborării unui raport pe marginea solicitărilor DNA referitoare la începerea urmăririi penale a deputaţilor Miron Mitrea şi Adrian Năstase, o parte din aceştia contestând deciziile Biroului Permanent.

The image “http://www.expres.ro/pictures/articles/normal/c451c89649b180e5220ba829ce988235.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Niciun comentariu: