marți, mai 13, 2008

"Un magnific actor de factură clasică în toată splendoarea artei sale" - Michael Pennington


Festivalul Internaţional Shakespeare programează astăzi, la ora 18,30, în sala Teatrului Metropolis din Bucureşti, al doilea spectacol susţinut de actorul englez Michael Pennington de la Royal Shakespeare Company, „Nobile William”.
The image “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/3/34/Jerjerrod_Ep6_DVD.jpg/300px-Jerjerrod_Ep6_DVD.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Recitalul alcătuit din fragmente de texte shakespeareane şi episoade din viaţa marelui dramaturg a fost jucat pretutindeni în Marea Britanie, fiind apreciat la superlativ de public şi de critică: „Un magnific actor de factură clasică în toată splendoarea artei sale. În uimitorul său recital, Michael Pennington combină măiestria sa cu o profundă cunoaştere practică pentru a ne da, într-un maraton de două ore, o imagine rotundă a artei shakespeareene.” (Michael Billington, „The Guardian”). „Ideile lui Pennington, deseori proaspete şi originale, sunt încrustate cu graţie pe datele sumare pe care le ştim despre viaţa lui Shakespeare. Acest spectacol este un energizant. A vedea sau a nu vedea? Mergeţi, dacă vă stă în putere.” (Kate Kellaway, „The Observer”). „Atrăgător şi proaspăt... Pennington ştie tot ce e de ştiut despre Shakespeare.” (Erin Madsen, „Minneapolis Metro”). La ora 19, Teatrul Mic din Bucureşti va găzdui spectacolul studenţilor anului IV de la UNATC, clasa prof. univ. dr. Florin Zamfirescu, cu „A douăsprezecea noapte” de Shakespeare. Regia: prof. asoc. Mihai Constantin.(Tudor Cristian)
http://images.newsquest.co.uk/image.php?id=449063&type=full
http://www.nerf-herders-anonymous.net/images/MichaelPenningtonCosmonaut.jpg
The image “http://www.ianmckellen.us/images/1175.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
The image “http://www.ianmckellen.us/images/1176.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Niciun comentariu: