luni, mai 05, 2008

"Virtuozii Gorjului" vor deschide la Caen programul "Insolite Roumanie"


În cadrul programului „Insolite Roumanie”, Institutul Cultural Român susţine în perioada 6–7 mai 2008 spectacolul inaugural, precum şi atelierele de dans folcloric oferite la Caen de ansamblul de instrumentişti şi dansatori „Virtuozii Gorjului” din Târgu-Jiu.

Marţi 6 mai, la Memorialul Păcii, „Virtuozii Gorjului” vor face demonstraţii de dans tradiţional, în cadrul a patru ateliere, urmate, la sfârşitul zilei, de un spectacol de dans şi muzică tradiţionale româneşti.
Miercuri 7 mai, ansamblul va susţine, la Muzeul de Arte Frumoase al oraşului Caen, spectacolul de la festivitatea de inaugurare oficială a seriei de evenimente reunite sub genericul „Insolite Roumanie”. Printre invitaţi se oficialităţile oraşului şi reprezentanţi ai instituţiilor de cultură franceze.

Festivalul „Insolite Roumanie”, ediţia a V-a a Primăverii Balcanice, se desfăşoară în Franţa, în perioada 26 aprilie–11 iunie 2008, în peste 40 de localităţi din regiunea Normandia. Programul cuprinde spectacole de teatru şi dans, conferinţe dedicate României, lansări de carte românească, expoziţii şi concerte. Festivalul este organizat de Asociaţia Balkan-Transit din Franţa parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti şi Institutul Cultural Român, în colaborare cu Fundaţia Culturală Proiect DCM, cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional. (Tudor CRISTIAN)
"Virtuozii Gorjului" la Strasbourg






Niciun comentariu: