vineri, mai 23, 2008

Ziua Mondială a Africii


Pe data de 25 mai, în calendarul ONU se sărbătoreşte Ziua Mondială a Africii. Această dată celebrează semnarea, pe data de 25 mai 1963, a acordurilor de creare a Organizaţiei Unităţii Africane (OUA), devenită Uniunea Africană din 2002.
http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2008/02_03/africa2DM1902_800x507.jpg
Tarile africane sunt invitate sa organizeze activitati destinate sa apropie popoarele africane, sa intareasca increderea lor in integrare si sa popularizeze idealul uniunii continentului. Este in acelasi timp ocazia de a reflecta asupra numeroaselor probleme carora trebuie sa le faca fata africanii, dar si restul tarilor in relatia si perceptia lor asupra acestui continent .
Evenimentul care initial parea a fi unul destinat numai continentului african (unde de altfel este declarat sarbatoare legala) a devenit treptat un eveniment de anvergura mondiala. Acest fapt se datoreaza diasporei africane care se regaseste in toate colturile lumii. Dorinta comunitatilor africane de a se integra in societatile gazda si fascinatia exersata de cultura africana asupra altor popoare este un prilej de organizare a numeroase conferinte si evenimente culturale in toata lumea.
Si in Romania traieste o comunitate africana mica dar variata compusa din migranti, refugiati, oameni de afaceri si studenti, originari din Zimbabwe pana in Egipt, de o diversitate etnica, lingvistica si culturala deosebite.
De aceea, anul acesta, pentru prima data in Romania, cu ocazia Anului European al Dialogului Intercultural, membri ai acestei comunitati, impreuna cu simpatizanti si prieteni romani, vor marca evenimentul prin organizarea unui mars-parada, duminica, 25 mai, intre orele 17.00 si 19.00. Toata lumea este invitata sa participe!
Marsul-parada va porni la ora 17 din fata Casei Studentilor ( Proeteasa) si va avea ca punct de oprire Parcul Cismigiu, unde se va intilni la ora 18.00 cu animatiile de strada din cadrul festivalului «Esti spectator ? Ia ARTitudine» organizat de Asociatia A.R.T. Fusion, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării si Fundaţia Noi Orizonturi.

http://www.backroads.com/images/trips/MSAQ-south-africa.jpg


http://www.studysa.co.za/Components/DisplayImage.aspx?imageid=12609


http://www.backroads.com/images/trips/MSAI-south-africa.jpg


The image “http://www.american.com/graphics/2007/january/what-works-in-africa/africa_0000.JPG” cannot be displayed, because it contains errors.


The image “http://www.siena.edu/uploadedImages/Home/Academics/Study_Abroad/Programs/Location/South%20Africa-Scalzo1.JPG” cannot be displayed, because it contains errors.


The image “http://www.siena.edu/uploadedImages/Home/Academics/Study_Abroad/Programs/Location/South%20Africa-McMonagle.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.


The image “http://www.virginia.edu/insideuva/images/africa_uvastudents.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.


The image “http://digicoll.library.wisc.edu/AfricaFocus/graphics/AfricaFocusHome.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.


http://www.deza.ch/pictures/E_Bereich/Factsheets_SOSA/south_africa/South_Africa2.jpg


The image “http://www.nationsonline.org/maps/africa_small_map.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Niciun comentariu: