marți, mai 20, 2008

Declaraţie privnd situaţia romilor din Italia


Grupul socialist (PSE) din Parlamentul European a solicitat luni seară la Strasbourg, în deschiderea sesiunii plenare, introducerea în ordinea de zi a forului legislativ din această săptămână, a unei Declaraţii a Comisiei Europene cu privire la situaţia romilor din Italia.
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3930/1039967/1/schultz-reuters.jpg
Potrivit liderului PSE Martin Schulz (PSE, Germania) dezbaterea nu trebuie să se rezume doar la situaţia din Italia, ci la situaţia romilor din toată Europa.
În acest sens se solicită Comisiei Europene să prezinte acţiunile care au fost iniţiate pentru ameliorarea situaţiei acestui grup de populaţie şi ce proiecte vor fi propuse pentru viitor.
Această solicitare a fost sprijinită de grupul verzilor şi cel liberal. Grupul PPE-DE nu a sprijinit iniţiativa PSE, sugerând ca această dezbatere să aibă mai întâi loc la nivelul Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne. Rezultatele votului electronic sunt: 106 voturi DA, 100 NU şi două abţineri.
Dezbaterea va avea loc marţi, 20 Mai, în cea de-a doua parte a zilei, după dezbaterea pachetului legislativ referitor la transportul rutier. (Carmen Dinu)

Niciun comentariu: