vineri, mai 16, 2008

Executivul a modificat hotărârea de guvern privind privatizarea Electrica Muntenia Sud


Guvernul a modificat, în şedinţa de miercuri, HG 323/2008 care reglementează privatizarea Societăţii Comerciale Filiala de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrica Muntenia Sud şi preţul pe care Fondul Proprietatea urmează să îl plătească pe o acţiune emisă de Electrica Muntenia Sud, în cazul în care Fondul îşi va exercita dreptul de preferinţă, informează un comunicat de presă, remis AMOS News.
The image “http://www.bursa.ro/on-line/_img/articole/20667.gif” cannot be displayed, because it contains errors.
Conform modificărilor, în cazul în care SC Fondul Proprietatea îşi va exercita dreptul de preferinţă la subscriere, preţul pe care urmează să îl plătească pe o acţiune este egal cu valoarea nominală a acţiunii emise de Electrica Muntenia Sud. În prezent, HG 323/2008 prevede că preţul pe care urmează să îl plătească Fondul pe o acţiune este acelaşi cu preţul pe acţiune pe care urmează să îl plătească ENEL S.p.A, conform contractului de privatizare.
The image “http://www.romanialibera.ro/foto/98/97928/art_97928_1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Întrucât, de regulă, preţul de emisiune al noilor acţiuni este mai mare decât valoarea nominală a acestora, eventuala acceptare de către acţionarii Fondului Proprietatea a plăţii unui preţ la nivelul celui din contractul de privatizare ar determina plata unei sume foarte mari, lucru care ar diminua substanţial disponibilităţile financiare ale Fondului şi ar conduce la situaţia în care acţionarii Fondului nu vor mai primi dividende aferente anului financiar 2007. Mai mult, în situaţia în care acţionarul majoritar al Fondului nu va primi dividende, nu vor exista disponibilităţi băneşti pentru achitarea despăgubirilor în numerar persoanelor îndreptăţite să le primească.
The image “http://www.aroconstruct.ro/images/r_electrica.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Conform legii 247/2005, către Fondul Proprietatea a fost transferat pachetul de 12 la sută din capitalul social al FDFE Electrica Muntenia Sud, pachet care a reprezentat, la momentul transferului, un număr de 2,295 milioane acţiuni.
The image “http://www.presa-zilei.ro/poze/2362.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Ulterior, în iunie 2007, a fost încheiat contractul de privatizare cu compania ENEL, când, potrivit contractului, Enel a achiziţionat 50 la sută din acţiunile Electrica Muntenia Sud. Grupul intenţionează să subscrie 10,301 milioane acţiuni, până la circa 67,5 la sută din companie, în cadrul unei majorări de capital. Preţul de vânzare şi de subscriere pentru Enel a fost stabilit, prin contract, la 41,28 euro pe acţiune.

Niciun comentariu: