luni, mai 05, 2008

Fanfara "Ciocârlia" a cucerit Istanbulul



Fanfara „Ciocârlia” a oferit vineri seară, 2 mai, un concert incendiar, în continuarea programului „Shaman World Music Days’08-RoMania”. Concertul a fost realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul.

Aflată pentru prima dată atât la „Shaman World Music Days” cât şi la Istanbul, Fanfara „Ciocârlia” a cântat până mult după miezul nopţii în faţa unui public de peste 1000 de persoane, care au dansat şi aplaudat fără întrerupere. Membrii fanfarei au interpretat piese tradiţionale româneşti, cu accent pe zona Moldovei, regiunea de origine a instrumentiştilor, şi prelucrări după piese moderne. După numeroase rechemări în scenă, muzicanţii au coborât la finalul spectacolului în mijlocul publicului, cântând celebrul marş al fanfarei.
După concert, Fanfara „Ciocârlia” a fost invitată la postul naţional de televiziune, TRT, pentru a participa la un program special de muzică balcanică.
Primul dintre cele două concerte dedicate României de către firma de producţie muzicală Shaman, a avut ca invitat Taraful Haiducilor, informează Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul. (Tudor CRISTIAN )

Niciun comentariu: