luni, mai 05, 2008

"Marele Inchizitor", "Macbeth"şi "Eduard al III-lea" pe scene bucureştene


Cele trei spectacole se află marţi 6 mai pe agenda bucureşteană a Festivalului Internaţional Shakespeare.
La Teatrul Odeon, la ora 18,30, va avea loc a doua reprezentaţie cu „Marele Inchizitor”, spectacol al Teatrului Bouffes du Nord din Paris, în regia lui Peter Brook. Adaptare de Marie-Hélène Estienne după „Fraţii Karamazov” de F. M. Dostoievski. Interpretează: Bruce Myers. Light design: Philippe Vialatte. Invitat în afara programului shakespearean, spectacolul, supratitrat în limba română, a fost jucat şi luni 5 mai şi va mai avea o ultimă reprezentaţie miercuri 7 mai la aceeaşi oră, în aceeaşi sală. Jucat în premieră la 29 octombrie 2004, cu Maurice Bénichou, „Marele Inchizitor” evocă un Christ confruntat cu Marele Inchizitor, în Spania secolului al XVI-lea.
La Sala Izvor a Teatrului Bulandra, de la ora 18,30, se va juca „Macbeth”, în regia lui Eimuntas Nekrošius, spectacol al Teatrului „Meno Fortas” din Vilnius, care face parte din trilogia shakespeareană personală a regizorului lituanian, care mai cuprinde „Hamlet” (1997) şi „Othello” (1998).
Tot la ora 18,30, în Sala Mare a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti va avea loc o reprezentaţie cu „Eduard al III-lea" de Shakespeare, în regia lui Alexandru Tocilescu. (Tudor CRISTIAN)
Click to view full size image
The image “http://www.umass.edu/rso/guild/macbeth.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
http://www.johnnie.ro/wp-content/fgallery/album-6/Edward_III.jpg

Niciun comentariu: