vineri, mai 23, 2008

Geoană: Guvernul Tăriceanu este "bezmetic pe subiectul energetic"



Geoană: Guvernul Tăriceanu este
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, în Valea Jiului, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii minerilor, că Guvernul Tăriceanu "este bezmetic pe subiectul energetic" întrucât emite ordonanţe contradictorii privind Compania Naţională a Huilei (CNH), transmite corespondentul MEDIAFAX. "Guvernul nu ştie ce să facă cu Compania Naţională a Huilei, e nevoie de o strategie coerentă, însă Guvernul Tăriceanu este bezmetic pe subiectul energetic", a declarat, vineri, la întâlnirea cu reprezentanţii sindicaliştilor din Valea Jiului, preşedintele PSD, Mircea Geoană. Potrivit sursei citate, Guvernul "se contrazice" prin ordonanţele pe care le emite, fie doreşte privatizarea CNH, fie vorbeşte despre o companie integrată în sistemul energetic românesc. "Avem nevoie să facem lucruri bune. O vom face dacă nu lăsăm tot felul de zăluzi să conducă România, fiindcă altfel e normal ca totul să fie bezmetic", a spus Geoană. Preşedintele PSD a amintit, în faţa liderilor de sindicat ai minerilor din Valea Jiului, şi despre "bolboroselile guvernamentale" care au amânat cu 12 luni investiţia de la reactorul 3 al Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavodă. Geoană a precizat că graficul de producţie al unei astfel de investiţii, respectiv "de la prima mistrie, până la prima probă", durează 53 de luni. Mircea Geoană le-a mai spus minerilor că judeţul Hunedoara are disponibilă o sumă de 20 de milioane de euro pentru dezvoltarea durabilă a sistemului energetic şi i-a îndemnat să voteze PSD pentru ca aceşti bani să fie folosiţi eficient. CNH este cel mai mare datornic al statului cu datorii de peste 2,9 miliarde de lei, din care majorările şi penalităţile reprezintă 2,01 miliarde de lei. "Pentru o sumă de 844 milioane de lei, ANAF a început procedura de executare silită", au menţionat pentru MEDIAFAX surse din Ministerul Economiei şi Finanţelor. Din cauza blocării conturilor, CNH riscă să nu poată plăti salariile către angajaţii şi să îşi oprească activitatea.

Poate că onoratul Guvern al României nu a avut cu ce să-şi plătească factura la energia electrică şi a rămas în beznă. Caracterul bezmetic este de înţeles.


The image “http://www.cronicavip.ro/cronicavip/articles/images/thumbs300x150/1203998014_Compania%20Nationala%20a%20Huilei.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.


The image “http://www.romanialibera.ro/foto/110/109258/art_109258_1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.


The image “http://old.hunedoreanul.ro/uploads/pics/04cnh.JPG” cannot be displayed, because it contains errors.

The image “http://web3.protv.ro/assets/protv/2007/11/13/articles/images/euro200_119503027748670.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Desigur ca are dreptate, dar bezmetic este si PSD care sustine bezmeticismul la putere.