luni, mai 19, 2008

Muzeul ANTIPA împlineşte 100 de ani


În urmă cu o sută de ani, în prezenţa regelui Carol I, a Prinţului Ferdinand şi a Prinţesei Maria, avea loc inaugurarea oficială a Muzeului în noua clădire „de la Şosea”.
The image “http://www.miscarea.net/alum-buc-muzeul-antipa.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Pentru a sărbători acest eveniment, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale Centenarul Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Însă istoria muzeului datează din anul 1834, când domnitorul Alexandru Ghica a semnat decretul de înfiinţare al Muzeului Naţional Bucureşti.
The image “http://museum.ici.ro/mbucur/images/casa1_medrea.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
În anul 1893, Grigore Antipa a fost numit director al Colecţiilor Zoologice ale Statului, iar în anul 1933, ca o recunoaştere a meritelor lui Grigore Antipa, Regele Carol al II-lea a atribuit muzeului numele acestui mare savant român.

Odată cu inaugurarea muzeului, în 1908, la parter a avut loc şi prezentarea primelor diorame zoogeografice, moderne din lume (Tundra, Preeria, Savana Africană şi Sahara) şi care, datorită calităţii şi succesului lor la public, au servit drept model pentru multe alte muzee din ţară şi străinătate.
The image “http://www.jobsessive.com/wp-content/uploads/2007/02/muzeul_antipa.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Muzeul „Antipa”, unul dintre cele mai bogate din lume, adăposteşte peste două milioane de exponate. O mare parte din ele se regăsesc în cele 39 de săli ale muzeului. Exponatele fac parte din domenii ca: zoologie, mineralogie, antropologie, paleontologie, anatomie comparată, etnografie.

Începând cu 20 mai 2008, emisiunea filatelică Centenarul Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.
http://www.panoramio.com/photos/original/2113072.jpg
The image “http://sabin.ro/sabinnew/bucuresti/PA234205_resize.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
The image “http://metropotam.ro/Locuri/2007/04/art8173447473-Locul-saptamanii-Muzeul-Antipa/negri.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.


http://www.antipa.ro/

Niciun comentariu: