marți, mai 20, 2008

Parlamentul European sărbătoreşte Ziua Maritimă Europeană


Uniunea Europeană va sărbători, începând din acest an, Ziua Maritimă Europeană pentru a genera o conştientizare aprofundată a publicului cu privire la mările şi oceanele Europei, conform noii politici maritime a Uniunii, informează un comunicat de presă remis AMOS News.
The image “http://www.ville.valleyfield.qc.ca/webconcepteurcontent63/000022410000/upload/couche%20soleil%20marina.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

După dezbaterea şi votarea raportului europarlamentarului Willi Piecyk (PES, DE) de la Comisia de Transporturi, preşedintele Parlamentului European, preşedintele Consiliului UE şi preşedintele Comisiei Europene José Manuel Barroso au lansat în mod oficial acest eveniment.

Intervenţiile celor trei preşedinţi au fost urmate de semnarea unei Declaraţii tripartite care stabileşte Ziua Maritimă Europeană. Aniversarea acestei zile a fost stabilită în comun de Parlament, Comisia Europeană şi Consiliu pentru a marca contribuţia pe care o au oceanele şi mările în a ajuta Europa să facă faţă provocărilor globalizării.

The image “http://www.pupa.com.tr/Marina/marina.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

"Noua politică maritimă integrată pentru Uniunea Europeană dispune de o abordare inovativă, care subliniază necesitatea unei dezvoltări durabile a oceanelor şi mărilor noastre. Cu ajutorul unei asemenea abordări a afacerilor maritime va fi mai uşor să analizăm importanţa oceanelor şi a mărilor în complexitatea sa şi să dezvoltăm cele mai bune politici posibile care să gestioneze magnitudinea intereselor legate de afaceri maritime, chiar dacă uneori acestea se află în conflict", a declarat preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering.

Ziua Maritimă Europeană reprezintă totodată şi o oportunitate de a sărbători moştenirea şi identitatea maritimă a Europei şi de a accentua rolul important al regiunilor de coastă în Uniunea Europeană.

http://www.matsugov.us/Port/images/Port050727-Enhanced-cropped.jpg

Niciun comentariu: