vineri, mai 23, 2008

Preşedintele României


COMUNICAT DE PRESĂ
(22 mai 2008)

REF: Primirea doamnei Madeleine Albright, fost Secretar de Stat al Statelor Unite ale Americii

Preşedintele României, Traian Băsescu, a primit-o astăzi, 22 mai a.c, la Palatul Cotroceni, pe doamna Madeleine Albright, fost Secretar de Stat al Statelor Unite ale Americii, care efectuează o vizită în România, în cadrul unei campanii de conştientizare şi mobilizare în favoarea vaccinării împotriva cancerului de col uterin.

În cadrul întrevederii a avut loc un schimb de opinii pe marginea mai multor teme legate de transformările la care ţara noastră şi Europa de Est au fost martore în ultima perioadă. Totodată, a fost discutat statutul relaţiei transatlantice precum şi contribuţia doamnei Secretar de Stat la definirea acesteia în perioada mandatului său.
În plan regional, cei doi interlocutori au notat şi evoluţiile recente din Balcanii de Vest şi regiunea Mării Negre, menţionând impactul istoric pe care extinderea NATO şi UE a avut-o asupra continentului şi a vecinătăţii imediate.

În contextul accederii României la Uniunea Europeană, au fost abordate şi procesele de reformă în educaţie şi sănătate publică la care ţara noastră s-a angajat, precum şi spectrul larg al transformărilor post-aderare.
Primirea doamnei Madeleine Albright, fost Secretar de Stat al Statelor Unite ale Americii

Galeria Foto - Autor Sorin Lupsa

Niciun comentariu: