joi, mai 22, 2008

"Prietenii muzeului", pentru iubitorii de antichitati si colectii muzeale


Prin intermediul unui proiect de colaborare dintre Complexul Muzeal al Bucovinei si Muzeul Metropolitan din New York, directorul Complexului Muzeal al Bucovinei, Emil Ursu, intentioneaza sa aduca si la Suceava experienţa americană, transmite corespondentul AMOS News.
The image “http://www.muzeul-bucovina.ro/Images/complexul-muzeal-bucovina.gif” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.metmuseum.org/art/splash/green_header.gif” cannot be displayed, because it contains errors.
In acest context, conducerea Complexului Muzeal Bucovina doreste sa infiinteze o asociatie intitulata „Prietenii muzeului”, care sa suplinească intr-o oarecare măsură ideea de trust, prezenta la muzeele americane, cu membri fondatori si simpli membri. Acestia pot fi persoane fizice, dar si persoane juridice. In consecinta, pe cei interesati sa devina membri ai acestei asociatii, Emil Ursu ii invita sa se inscrie, la Muzeul de Istorie. Din afirmatiile lui Ursu, Asociatia isi propune promovarea colectiilor muzeale, posibilitatea achizitionarii unor piese prin intermediul licitatiilor si targurilor de antichitati. De asemenea, activitati educative pentru diferite segmente de varsta, cum ar fi editarea de publicatii cu caracter informativ, dar si stiintific, legate de patrimoniul cultural national. Modelul folosit este modelul francez care, alaturi de cel american, este cel mai apreciat din lume. Suntem convinsi ca prin aceasta asociatie, interesul pentru valorile culturale locale, nationale si internationale va creste considerabil, asociatia avand posibilitatea legala sa organizeze o multime de activitati care, prin Complexul Muzeal al Bucovinei nu pot fi facute. Emil Ursu apreciaza ca in cel mult doua luni si jumatate Asociatia „Prietenii muzeului” isi va incepe activitate. (Doina Boghian)

The image “http://www.muzeul-bucovina.ro/Images/img-sectiuni.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.


The image “http://www.metmuseum.org/press_room/art/splash_p_index.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Niciun comentariu: