miercuri, mai 21, 2008

Unii cred că investiţia Mercedes este "fantasmagorie" de campanie


Prefectul de Timiş: Investiţia Mercedes -
Prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a declarat, miercuri, că presupusa investiţie a Mercedes în Timiş este o "fantasmagorie" lansată de candidaţii la alegerile locale pe care îi îndeamnă să nu mai facă declaraţii cu privire la posibilitatea amplasării unei fabrici auto Mercedes la Timişoara. "Eu vreau să atrag atenţia tuturor candidaţilor care s-au angrenat în judeţul Timiş în tot felul de declaraţii fantasmagorice şi celor care spun că Timişul este într-o cădere vertiginoasă, inclusiv că ar veni tot felul de companii cum ar fi cazul Mercedes-ului. Îi întreb pe aceşti domni doar atât: ce se vor face în momentul în care se va dovedi că a fost o diversiune şi firma nu vine în judeţul Timiş, atunci nu cumva imaginea judeţului nostru, cu o dezvoltare destul de bună, va fi afectată? Nu sunt de acord nici cu cei care spun că Timişoara a pierdut trenul în competiţia cu celelalte oraşe, deoarece nu este aşa", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ovidiu Drăgănescu. Prefectul de Timiş a întrebat şi câţiva primari din judeţ dacă au fost contactaţi cu privire la o posibilă investiţie Mercedes, care, la rândul lor, au spus că nu ştiu nimic despre acest lucru. "Am avut o discuţie cu toţi cei care au făcut asemenea declaraţii, inclusiv cu primarii din judeţ şi cu toţii mi-au spus că aceste informaţii le au din presă, de la tv, de la radio, dar nimeni nu a vorbit cu ei. Primarii au început acum să îi interogheze pe marii deţinători de pământuri să vadă dacă nu cumva unii dintre ei aduc tot felul de firme.
http://farm1.static.flickr.com/147/415288969_17e973ee81.jpg?v=0
Este o inflaţie de nume mari, e campanie electorală, se vorbeşte de aproape toate mărcile mari din Europa, dar această discuţie apare abia acum în campania electorală", a mai spus Drăgănescu. Ideea unei investiţii a Mercedes a fost lansată de vicepreşedintele CJ Timiş, Marius Popovici (PNŢCD), care a declarat, citat de Reuters, că Mercedes negociază cu Guvernul construcţia unei fabrici de automobile în Timiş, în apropiere de graniţa cu Serbia şi Ungaria şi că în scurt timp decizia privind amplasarea fabricii în judeţ va deveni o certitudine. El a adăugat că în două, trei săptămâni decizia privind amplasarea fabricii în judeţul Timiş "va deveni certitudine". Presa din România a relatat anterior că grupul Daimler, din care face parte Mercedes, este interesat de construcţia unei uzine în judeţul Cluj. Ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Ovidiu Silaghi, a declarat luni pentru MEDIAFAX că, din câte ştie, grupul german pare să fi ales Timişoara.
http://www.travel-tidbits.com/tidbits/images/ger/D_Berlin_Europa_Centerl.jpg
Lângă gara Zoo din Berlin, există (sau exista) un bloc pe care semnul Mercedes se învârte calm. Când am auzit că vom avea Mercedes în România, mi-am şi închipuit această siglă undeva în Bucureşti sau măcar în TImişoara, în rotirea ei calmă. Domnul Ovidiu Drăgănescu nu dă nici o şansă speranţei mele.
http://www.nationalcorridors.org/df/df11212005j.jpg

Niciun comentariu: