luni, decembrie 01, 2008

Concert de gala in cadrul Societatii Enescu


Concert de gala in cadrul Societatii Enescu @ ICR Londra joi, 4 decembrie 2008, 7-9 pm;

Concertul de gala al Societatii Enescu din decembrie promite sa fie o experienta muzicala de rang inalt prin concertul sopranei de renume international Nelly Miricioiu si pianistului David Harper.

Evenimentul va dezvalui una dintre cele mai importante realizari ale Societatii Enescu din acest an si va prezenta un mesaj din partea ASR Pincipesa Margareta a Romaniei, Patronul Societatii Enescu la Londra.

Recitalul va fi urmat de o receptie in prezenta Ambasadorului Romaniei la Londra si a membrilor board-ului Societatii Enescu.

Program:

Joachin Rodrigo (1901-1999): Cuatro Madrigales
Gaetano Donizetti (1797-1848): Due composizione da camera
Giachino Rossini (1792-1868): Aria from "Semiramis"
Nicolae Bretan (1887-1968): Two romanian songs
Tiberiu Brediceanu (1877-1968): "Doina Stancutei"
Giuseppe Verdi (1813-1901): Aria from "Don Carlo", Aria from "Macbeth"
George Enescu (1881-1955): Three songs from his album of "Sept chanson" de Clement Marot
Giacomo Meyerbeer (1791-1864): Aria from "Robert le diable"
Vincenzo Bellini (1801-1835): The mad scene from "Il Pirata" (recitativo, aria an cabalette)

Soprana Nelly Miricioiu este unul dintre cei mai valorosi si apreciati artisti de calibru international. Repertoriul sau bogat include cateva din cele mai puternice roluri dramatice italiene si faimoase eroine bel canto.
Si-a inceput studiile in Romania la Liceul de muzica din Bucuresti, la Conservator si apoi la Milano. In Romania a debutat la Opera din Brasov in 1975, iar debutul international la Glasgow Opera in 1981.

Recunoasterea internationala a venit odata cu debutul la Covent Garden Londra ca Nedda in I Pagliacci si mai tarziu prin interpretarea a trei roluri principale la Opera din Paris: cele patru eroine din "Les contes d'Hoffman", Violetta din "La Traviata" si "Tosca".

Nelly Miricioiu a cantat pe cele mai mari scene ale lumii, impreuna cu muzicieni renumiti precum: Jose Carreras, Placido Domingo, Rento Bruson, Roberto Alagna, Franco Bonisooli, Jose Cura, Neil Shicoff si Alfred Kraus.
In 2001 a primit distinctia de Comandor al Ordinului Meritul Cultural.
Documentarul realizat de Marilena Rotaru despre viata si cariera lui Nelly Miricioiu a fost prezentat la ICR in octombrie 2008, in cadrul evenimentului organizat de Institutul National pentru Memoria Exilului Roman.
Nelly Miricioiu este Prieten al Societatii Enescu si partener al unui proiect important din acest an.

David Harper s-a nascut in Noua Zeelanda si succesul lui ca tanar pianist l-a trimis la Londra in 1967 pentru a-si continua studiile la Colegiul Regal de Muzica. Pasiunea intensa pentru repertoriul vocal si voce a eclipsat orice ambitie de a continua o cariera solo si in cativa ani de la absolvire si-a realizat visul de a lucra exclusiv cu cantareti.
David a lucrat patru ani la Opera Nationala Engleza, perioada care i-a oferit o experienta valoroasa in lucrul cu diverse tipuri de voci, cu un esantion larg de stiluri de opera. In 1976 a inceput sa lucreze independent si e invitat in scurt timp sa concerteze cu diversi cantareti. Concerte radiofonice cu BBC, recitaluri la Wigmore Hall din Londra si numeroasele angajamente in Europa i-au oferit o reputatie sclipitoare de acompanionist vocal de mare sensibilitate.

Stagiunea de concerte a Societatii Enescu se desfasoara in perioada octombrie-iulie. Concertele vor avea loc in prima zi de joi a fiecarei luni. Sala de concerte a Institutului va fi gazda unor muzicieni remarcabili care vor interpreta lucrari de George Enescu alaturi de un repertoriu universal.
Societatea Enescu este un proiect al Institutului Cultural Roman sub patronajul regal al ASR Pincipesa Margareta a Romaniei.
Cand: Joi, 4 decembrie 2008, 7-9 pm;
Unde: Institutul Cultural Roman, Londra

Intrarea este libera, dar numarul locurilor este limitat. E util ca rezervarile sa fie facute din timp.
Pentru rezervarea locurilor, va rugam contactati-ne la T: 0207 752 0134, E: office@icr-london.co.uk
Dupa inceperea concertului, accesul in sala va fi permis doar in pauza.

Societatea Enescu

George Enescu este considerat cel mai mare compozitor roman al tuturor timpurilor. A fost de asemenea un violonist de mare succes, un profesor fascinant (Yehudi Menuhin fiind cel mai cunoscut elev al sau), un muzicolog reputat si un organizator neobosit, capabil de reusite spectaculoase cum ar fi infiintarea Orchestrei Filarmonice si a Societii Compozitorilor din Romania.

Muzicologul Pascal Bentoiu despre Enescu (Fisier Microsoft Word, 65 KB)
George Enescu - short biography (Fisier Microsoft Word, 611 KB)
George Enescu - Viata si muzica, o carte de Noel Malcolm.

Pentru a promova in Marea Britanie opera remarcabila, dar putin cunoscuta, a lui George Enescu, Institutul Cultural Roman infiinteaza si devine gazda Societatii Enescu, sub patronajul regal al ASR Principesa Margareta. Societatea Enescu este o asociatie libera, ai carei membri fondatori sunt animati de dorinta de a contribui la o mai buna cunoastere a personalitatatii si operei enesciene.

Patron: HRH Printesa Margareta a Romaniei
Presedinte: Cristian Mandeal, dirijor, Director al Filarmonicii George Enescu
Director Executiv: Gabriela Massaci, Director ICR Londra
Director Artistic: Remus Azoitei, violonist & profesor de vioara la Royal Academy of Music
Secretar: Vlad Pavlovici, Director Adjunct ICR Londra
Membri fondatori:
Pascal Bentoiu, compozitor, muzicolog & expert Enescu
Serban Cantacuzino, arhitect
Evan Dickerson, critic muzical
Christopher Eimer, istoric si critic de arta
Sherban Lupu, violonist, profesor la University of Illinois (SUA)
Andrew Popper, bancher

Societatea are in vedere sa organizeze un program de concerte, sa ofere burse si sa sprijine publicarea operei lui George Enescu, ca si a unor carti si studii despre compozitor.

(sursa: http://www.icr-london.co.uk)

Niciun comentariu: