marți, ianuarie 13, 2009

Tot ceea ce este scris a mai fost spus


Sunt momente când ideea care circulă prin capul cuiva să fi trecut înainte şi prin capul altcuiva. Eu am ascultat melodia domnului Moga şi mi-a adus aminte de o melodie care era pe vremuri generic la desene animate, cu nişte roboţi de tip transformer care repeta ceva cu "number one" şi "feel the power", cu "Capitan Planet", dar şi cu... "Salvaţi de clopoţel" iar începutul cu tobe seamănă perfect cu o melodie a lui Prince sau cu Faith cântată de George Michael.


Macron 1

Tema serialului Save by the bell



George Michael - Faith



Prince - Kiss


TV Tema - Captain Planet


Toni Basil - Mickey


Red Blonde - Nu Am Cu Cine ( Eurovision 2009 )

Iată şi articolul:

SCANDAL Nici o ediţie fără iz de plagiat

Marius Moga, acuzat din nou că vine la Eurovision cu o melodie furată

13 IANUARIE 2009

Una dintre piesele cu care a trecut de preselecţie seamănă mult cu un succes din 1982

Şi alţi pretendenţi la un loc în finală sunt suspectaţi că s-au” inspirat” de la străini

cum doi ani a fost Dracula My Love, cântată de Andra şi SIMPLU şi eliminată de la Eurovision pe motiv de suspiciune de plagiat (originalul le-ar fi aparţinut celor de la E-Type). Anul trecut a fost When We’re Together, încredinţată lui Cătălin, despre care s-a spus că seamănă serios cu hit-ul Eternity, al lui Robbie Williams. În 2009 e vorba de Nu am cu cine, interpretată de duo-ul RedBlonde. Fanii Eurovision care nu-i sunt la fel de fani şi lui Marius Moga au arătat deja cu degetul: piesa are mult dintr-un cântec care făcea furori la începutul anilor ’80: Mickey, din repertoriul lui Toni Basil.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/3738035/1/moga-111-agerpres.jpg?width=800&height=600

Întrucât piesa respectivă a fost compusă în 1979, Moga ia în râs acuzaţiile de anul acesta, motivând „subţire” că el s-a născut abia în 1981. Un motiv în plus să se inspire dintr-o melodie veche: publicului său nu-i e tocmai familiară. Din păcate, publicul Eurovisionului are o arie mai mare de acoperire decât cele mai recente succese comerciale. Aşa că Moga ar putea trece din nou prin calvarul comisiilor de specialişti, care să dea un verdict în cazul acuzaţiilor care-l vizează. În 2007, când a fost descalificat, a declarat că nu-şi va mai bate capul cu vreo compoziţie pentru acest concurs, dar şi-a încălcat sistematic promisiunea, an după an. Victime ale situaţiei delicate de acum au căzut „Veveriţele” de la emisiunea Happy Hour, descoperite acum ceva vreme chiar de Micul Mozart şi care activează în afara show-ului de la Pro Tv sub numele de scenă RedBlonde.

Moga nu e, însă, singurul care stârneşte semne de întrebare în ceea ce priveşte originalitatea piesei compuse pentru Eurovisionul de anul acesta. Internauţii pomenesc pe forumuri despre asemănări între piesa trupei Zero, Sunny Days, şi hit-ul Chasing Cars, al grupului Snow Patrol, precum şi de unele între melodia lui Cornel Ilie, care poartă titlul Pleacă, şi un cântec din portofoliul Despinei Vandi.

Nici Costi Ioniţă n-a scăpat de sprâncenele ridicate a neîncredere ale ascultătorilor: unii sunt de părere că refrenul piesei lui botezate Can You Forgive „aduce” supărător de mult cu cel al hit-ului Fell in Love with an Alien, lansat de Kelly Family. (D.P.)

(sursa: Gândul, http://www.infoportal.ro)

Un comentariu:

Anonim spunea...

ti'am trimis un email ... daca nu primesc raspuns o sa consider ca'i un refuz ... :) ... cenusares