luni, iunie 30, 2008

Film iranian laureat al Festivalului de Film de la Moscova


Câştigătorii ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Moscova au fost anunţaţi în cadrul unei ceremonii la cinematograful Puşkin. O producţie iraniană a câştigat premiul cel mare, The Golden George, pentru cel mai bun film.
The image “http://www.moscowfilmfestival.ru/images/logo.gif” cannot be displayed, because it contains errors.
The image “http://www.moscowfilmfestival.ru/images/title_eng.gif” cannot be displayed, because it contains errors.

Vedete din Rusia şi din străinătate au participat la festivitatea de decernare a premiilor.

Filmul "As Simple as That", în regia lui Reza Mir Karimi prezintă povestea unei femei obişnuite şi problemele cu care se confruntă familia acesteia. Această producţie reliefează dezvoltarea din ultimii ani a cinematografiei iraniene. Problematica abordată de filmele iraniene s-a schimbat, de la întrebări filosofice dificile, la viaţa cotidiană a oamenilor.

The image “http://www.moscowfilmfestival.ru/upimg/big/850.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.



Premiul special al juriului, The Silver George, a fost decernat producţiei franceze "Simple Heart" a regizorului Marion Laine. Juriul festivalului, prezidat de actriţa norvegiană Liv Ullmann, a precizat că toate filmele pe care le-au admirat erau filme simple.


The image “http://www.moscowfilmfestival.ru/upimg/big/844.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.




Bulgarul Javor Gardev a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru producţia "Zift", o peliculă suprarealistă alb-negru, stilizare a filmului negru al anilor '40.


The image “http://www.moscowfilmfestival.ru/upimg/big/641.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.






Americanul Richard Jenkins şi italianca Margherita Buy au câştigat premiile pentru cel mai bun actor şi pentru cea mai bună actriţă.

Vedeta franceză Isabelle Huppert a câştigat premiul special "I believe. K. Stanislavsky" pentru realizările sale deosebite în domeniul actoriei şi pentru devotamentul faţă de principiile actoriei stabilite de şcoala Konstantin Stanislavsky.

(Călin Agheluţă, fotografiile de pe http://www.moscowfilmfestival.ru)

Niciun comentariu: