joi, iunie 26, 2008

"Spovedanie la Tanacu" de Andrei Şerban, din nou la Odeon



Spectacolul "Spovedanie la Tanacu", regizat de Andrei Şerban după romanul omonim scris de Tatiana Niculescu-Bran, va avea reprezentaţii pe 2, 3 şi 4 iulie, după ce a fost prezentat în premieră la teatrul Odeon, în mai.

Pe 6 iulie, spectacolul va fi prezentat la Iaşi, la Teatrul Luceafărul, în cadrul programului Rezidenţe Artistice - rezidentArt -, finanţat de Primăria Iaşi.

Piesa "Spovedanie la Tanacu" a fost creată după romanul omonim al Tatianei Niculescu-Bran, redactor-şef la BBC World Service, secţia română. Cei 13 actori din distribuţie, împreună cu Niculescu-Bran şi Andrei Şerban, au creat spectacolul la un workshop care a avut loc la Plopi, în judeţul Cluj, în vara lui 2007.

După workshop, spectacolul a fost prezentat la Teatrul La MaMa ETC din New York, cu titlul "Deadly Confession". Publicul american a primit spectacolul cu entuziasm.

"Spovedanie la Tanacu" a avut cinci reprezentaţii în mai, la Teatrul Odeon. Totodată, potrivit directoarei Teatrului, Dorina Lazăr, spectacolul va mai fi prezentat şi la Festivalul Naţional de Dramaturgie (Timişoara) şi în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (Bucureşti).

Din distribuţia spectacolului fac parte: Csilla Albert, Richard Balinţ, Lamia Beligan, Ionuţ Caras, Ramona Dumitrean, Cristian Grosu, Cătălin Herlo, Cristina Holtzli, Nicoleta Lefter, Mara Opriş, Relu Poalelungi, Andrea Tokai şi Florentina Ţilea.

Publicul este integrat în scenografia spectacolului. Astfel, pentru fiecare reprezentaţie există un număr limitat de locuri, circa 200.

Volumul "Spovedanie la Tanacu" de Tatiana Niculescu-Bran a apărut în noiembrie 2006, la editura Humanitas.

Cartea este de fapt un roman jurnalistic despre cazul măicuţei Irina Cornici, care a murit în iunie 2005, după ce a fost crucificată şi înfometată timp de mai multe zile, într-un ritual de exorcizare la Mănăstirea "Sfânta Treime" din comuna vasluiană Tanacu.

Proiectul este realizat de Teatrul Odeon, în coproducţie cu Institutul Cultural Român, în cadrul Academiei Itinerante "Andrei Şerban" (o iniţiativă a ICR New York).

Niciun comentariu: