luni, iunie 30, 2008

Un nou spectacol inedit de Peca Ştefan, în premieră la Green Hours



Dramaturgul Peca Ştefan
Piesa lui Peca Ştefan, "Ziua futută a lui Nils", care a câştigat prima ediţie a concursului dramAcum, va fi jucată în premieră, pe 13 iulie, în regia autorului, la Teatrul Luni de la Green Hours.

Din distribuţia spectacolului, care va avea avanpremiera pe 7 iulie, fac parte: Radu Iacoban (Nils), Cătălin Babliuc (Hans), Mădălina Ghiţescu (Heidi), Raluca Tudorache (Lola), Cosmin Nedelcu (Pops).

Acestora li se adaugă un personaj cu numele autorului, Peca, rol care va fi jucat la fiecare spectacol de un invitat special.

Astfel, pe 7 iulie, la avanpremiră, rolul autorului va fi jucat de Nicu Gălie.

Scenografia spectacolului este realizată de Mihai Păcurar, în timp ce Wonderboy semnează proiecţiile video.

Organizatorii avertizează publicul că limbajul folosit în spectacol este "extrem de explicit şi folosit deliberat (...) interzis minorilor şi ultra-pudicilor".

Piesa, care a câştigat concursul dramAcum în anul 2002, a fost publicată în limba română, alături de alte două texte - "Andreea/Andreea" şi "I Hate Helen" - în cartea "Ziua futută a lui Nils", apărută în martie 2006, la editura Teatrul Imposibil din Cluj, cu sprijinul Ministerului Culturii.

Piesa "Ziua futută a lui Nils" a fost tradusă în germană şi prezentată într-un spectacol lectură la Bienala Noii Dramaturgii de la Wiesbaden, în iunie 2006.

Peca Ştefan este considerat una dintre cele mai inovatoare şi puternice voci din dramaturgia românească.

Niciun comentariu: