vineri, iunie 27, 2008

Petiţie online organizată de Renate Weber: Spune NU exploatării sexuale a minorilor


Europarlamentarul Renate Weber, a lansat astăzi o petiţie online împotriva prostituţiei cu minori, informează un comunicat de presă, remis AMOS News. Petitia online cere puteri sporite pentru Europol, în sprijinul luptei împotriva exploatării sexuale a copiilor de către cetăţenii europeni care călătoresc în alte ţări. Potrivit documentului de presă, în fiecare an, mii de turisti europeni calatoresc in tari din sud-estul Asiei, America de Sud sau Africa pentru a intretine relatii sexuale cu minori. Posibilitatea ca practicantii asa-numitului 'turism sexual" sa fie prinsi este aproape egala cu zero. Acest fenomen trebuie sa inceteze! De aceea, Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa(ALDE) a lansat astazi petitia online http://sayno.eu/ impotriva prostitutiei cu minori. Petitia online cere puteri sporite pentru Europol, in sprijinul luptei impotriva exploatarii sexuale a copiilor de catre cetatenii europeni care calatoresc in altetari.
The image “http://www.renateweber.eu/upload_tiny_mce/sigla_birou_strasbourg_400.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Printre initiatorii petitiei online se numara si europarlamentara PNL Renate Weber: "Scopul nostru este sa strangem un milion de semnaturi de la oameni care vor sa ni se alature in a SPUNE NU prostitutiei cu copii, fie ca aceasta se intampla in tarile noastre, in statele membre UE, fie ca este vorba de cetateni europeni care abuzeaza sexual de copii in calatoriile lor in alte tari din lume. Aceasta situatie este de netolerat! Va invit sa intrati pe site-ul campaniei si sa semnati petitia!"

Potrivit documentului de presă, petitia online http://sayno.eu/ include trei propuneri concrete: Statele membre trebuie sa ii acorde Oficiului European de Politie (Europol) puteri sporite. Agentia ar trebui sa fie abilitata si sa i se puna la dispozitie mijloacele necesare pentru a instrui politia, procurorii si judecatorii din sud-estul Asiei si sud-estul Europei, cu privire la fenomenul exploatarii sexuale a copiilor; UE ar trebui sa imbunatateasca schimbul de informatii cu tarile terte,atat in scopul identificarii posibililor suspecti, cat si pentru judecarea infractorilor; UE ar trebui sa ii introduca pe cei suspectati a fi practicat turismul sexual cu copii, inclusiv in afara granitelor Uniunii, in baza de date a Sistemului Informatic Schengen; alaturi de Grupul Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE),petitia online este sustinuta de urmatoarele organizatii: Terre des Hommes, Plan, ECPAT International si Salvati Copiii, se arată în documentul de presă.
The image “http://www.renateweber.eu/upload_tiny_mce/220508_renate_weber_1_400.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Niciun comentariu: