vineri, iunie 27, 2008

Ziua Internaţională a Dunării


Ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi, va participa, duminica, 29 iunie, la evenimentul care marcheaza Ziua Internaţională a Dunării, informează un comunicat remis AMOS News.
http://www.romanialibera.ro/foto/112/111962/art_111962_1.jpg

Manifestările dedicate Zilei Internaţionale a Dunării se vor desfăşura în toate statele dunărene, pentru a marca dorinţa comună a acestora de a-şi uni forţele în sprijinul protejării acestui fluviu unic în Europa.

Anul acesta, mesajul propus de ICPDR la nivel bazinal semnifică faptul că numai împreună putem păstra apele curate, ca resurse ale vieţii. În plus, cu această ocazie, Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD) şi partenerii săi vor aduce în atenţia oamenilor mesajul importanţei educaţiei tinerei generaţii.

The image “http://www.tulcea.insse.ro/phpfiles/1099998172_1_8530018.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

În Romania, in cadrul acestui eveniment, va fi lansata cartea Dunării albastre, un set educaţional adresat elevilor de gimnaziu, ce reprezintă o iniţiativă a Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunãrea (ICPDR) şi Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi alături de asociaţiile Salvaţi Dunărea şi Delta si MaiMultVerde.

2 comentarii:

starsgates spunea...

Da, este foarte important să ne învăţăm copiii să respecte natura. Dar acest lucru se învaţă, după umila mea părere, doar prin puterea exemplului. Iubesc cartea, dar de data aceasta cred că cel mai bun exemplu ar fi cel direct, în care copilul aflat în natură, să afle cum se procedează pentru a se simţi bine şi cel care vine în urma lui.

Bibliotecaru spunea...

Puterea exemplului este o armă redutabilă împotriva dezordinii. Dar cine este acel om care să-şi impună exemplul tinerilor?, pentru că de obicei tinerii copiază mai mult unul de la altul şi nu de la părinţii care pot controla expresia exemplului. Nu acesta este conflictul dintre generaţii?