miercuri, iunie 25, 2008

ZIUA DRAPELULUI NAŢIONAL


The image “http://www.mapn.ro/images/sigmap.gif” cannot be displayed, because it contains errors.
Ministerul Apărării organizează o ceremonie publică dedicată Zilei Drapelului Naţional, care se va desfăşura joi, 26 iunie a.c., de la ora 10.00, în Piaţa Tricolorului din Bucureşti, situată în faţa Palatului Cercului Militar Naţional.

În cadrul acestei ceremonii, Drapelul Naţional va fi binecuvântat de un preot militar şi va fi ridicat pe catargul din piaţă, în acordurile Imnului Naţional.

La acest eveniment, organizat în colaborare cu Prefectura şi Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, vor participa reprezentanţi ai unor instituţii civile, militare şi religioase, ataşaţi militari străini acreditaţi la Bucureşti, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere.

Sunt, deasemenea, aşteptaţi toţi cei care vor dori să-şi exprime, şi cu această ocazie, sentimentele de respect faţă de Tricolor, unul din cele mai importante simboluri naţionale.
În celelalte garnizoane din ţară, subunităţi ale Ministerului Apărării vor participa la ceremoniile publice de înălţare a drapelului României.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării
Premierul Tãriceanu sãrutând drapelul naþional (PM Tariceanu kissing the National Flag) (Le Premier ministre baisant le Drapeau national)

Sergentul Bogdan Postolache salutând drapelul naþional (NCO Bogdan Postolache saluting the National Flag) (Le sergent Bogdan Postolache saluant de Drapeau national)

The image “http://www.adevarul.ro/usr/imagini/2169-116646-steagu.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Nu stiam unde sa postez aceasta stire dar cred ca aici este relativ potrivit daca tinem cont ca eu consider ca rusii si in general slavimea euro-asiatica reprezinta dusmanul agresorul nostru esential, caci turcii au fost in trecut si cu ei te puteai acomoda dar cu rapacitatea si minciunea banditeasca a muscalilor stia si Eminescu asta si o spunea , si poate de aceea a si murit prea repede...
Sigur aia de pe blogul lui AN or sa ma ia cu cultura rusa, desi nu au legatura neparat una cu cealalta, si chiar daca ar avea, nu e Romania datoare sa fie mielul sacrificat pe altarul acesteia.
E vorba de ce fac slavii de est: rusii si ucrainienii cu Marea Neagra pe care poluarea o transforma într-un cimitir
in care miile de tone de metale grele, elementele radioactive de la Cernobîl, canalul Bîstroe şi pescuitul excesiv au provocat un dezastru ecologic în Marea Neagră asa cum arată un raport al Consiliului Europei.
Un astfel de lucru, acum 100 de ani, daca Romania ar fi fost in locul Rusiei ca putere militara, ar fi fost motivata si justificata sa discute problema cu un ultimatum pe masa:

http://www.cotidianul.ro/search/poluarea_a_transformat

Bibliotecaru spunea...

Cunosc această ştire. Ea are la bază o mobilizare europeană despre care am scris:
Marea Neagră este în pericol, avertizează parlamentarii Consiliului Europei.
Reglementările există, din păcate în zona estică a Europei respectarea legilor nu constituie o prioritate atunci când există şi un interes economic.

Anonim spunea...

Da eram sigur ca o cunosti de fapt o mai anuntam si altor cititori, mai ales ca eu mai si comentez stirile asezonandu-le cu pareri personale juste sau poate injuste...