luni, iunie 30, 2008

Rovana Plumb acuză Guvernul Tăriceanu de incompetenţă


Noi îi facem cu ochiul şi ne prefacem că nu ştiam că domnul Tăriceanu conduce cu un guvern peticit de a ajuns mai mult petice decât material de bază. De fapt noi românii ne-am obişnuit atât cu incompetenţa guvernamentală încât o numim în viaţa de zi cu zi, în limbaj colocvial, normalitate.

Europarlamentarul PSD, Rovana Plumb, acuză Guvernul Tăriceanu de incompetenţă în lupta împotriva discriminării. Redăm textul integral al declaraţiei politice:

http://www.europarl.europa.eu/mepphoto/38595.jpg

"Săptămâna trecută, la Bruxelles s-a discutat despre adoptarea unei directive exhaustive anti-discriminare, care să pună capăt discriminării în ceea ce priveşte accesul la bunuri şi servicii pe motive care nu au fost acoperite până acum: handicap, vârstă, religie sau credinţă şi orientare sexuală. Această directivă este necesară deoarece în unele state membre, categorii de persoane continuă să fie discriminate din diferite motive.

Într-o Europă în care guvernele luptă împotriva discriminării, guvernul Tăriceanu cotinuă să fie un susţinător al acesteia. Şi mă refer aici la "Legea Mamelor", care condiţionează primirea sprijinului financiar de obţinerea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Guvernul Tăriceanu face dovada incompetenţei sale, promovând discriminarea şi îngreunând în mod abuziv viaţa multor mame, şi, implicit, a copiilor lor. Până acum, în categoria persoanelor discriminate de această lege se aflau: studentele, mamele absolvente sau încadrate de scurt timp şi mamele casnice. De curând, un caz mediatic major a introdus o nouă categorie de persoane pe care guvernul român le tratează cu nepăsare.

Nu vreau să transform exemplul fetiţei de 11 ani rămasă însărcinată într-un tărâm al luptei politice, dar mă voi folosi de el pentru că acest caz nu este unul singular şi scoate în evidenţă o mare nedreptate a unui guvern care se declara susţinator al familiei, dar care, în realitate, este unul criminal.

Ce şansă are un copil să lucreze până la vârsta de 18 ani, cu forme legale prin care să plătească taxe la stat? Foarte puţine. Ce sanse are o persoană care, în urma unui act barbar şi împotriva voinţei sale rămâne însărcinată, dorind totodată să păstreze copilul, să primească ajutor din partea statului? Niciuna.

Dacă într-un stat cu pretenţii europene, tinerele rămase însărcinate în urma unui viol nu pot beneficia de aceleaşi drepturi financiare ca şi celelalte mame, atunci România este departe de lumea civilizată.
Solicitam Guvernului Tăriceanu modificarea de urgenţă a acestei legi absurde, care nu face cinste statului român.

În această săptămână voi face o declaraţie în Plenul Parlamentului European referitor la acest caz evident de discriminare, iar dacă guvernul nu va modifica această lege, vom iniţia acţiuni de protest şi vom cere susţinerea organizaţiilor non-guvernamentale pentru a aduce statul român în faţa Curţii Europene de Justiţie".

The image “http://www.stirilocale.ro/_files/Image/news/271/tb_150_0710_RovanaPlumb_270463.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Date biografice:
* Data si locul nasterii: 22 iunie 1960, Bucuresti;
* Starea civila: casatorita, doi copii.

Studii:

* 2004 Doctor în domeniul managementului sistemelor industriale;
* 2003 Politici privind comportamentul consumatorului si impactul asupra mediului; specializare în probleme legale de protectia consumatorului - implementarea aquis-ului comunitar, legatura cu ONG-uri si institutii guvernamentale în Uniunea Europeana;
* 2002 Extinderea Uniunii Europene si noi tendinte pentru evaluarea conformitatii - Portugalia;
* 1999 Management strategic - George Washington University SUA;
* 1994 Comert international - Institutul Român de Management.


Activitate profesionala:

* 2001-2004 Guvernul României, Secretar de stat, Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului;
* autor, coautor si coordonator al mai multor legi si acte normative care transpun aquis-ul comunitar în domeniul protectiei consumatorului;
* din 2003 membru PROSAFE - Organizatia europeana a expertilor în domeniul supravegherii pietii produselor si serviciilor;
* 1995-2000 presedinte, Director general S.C. Gerovital Cosmetics SA.

Functii, activitati într-un partid politic:

* 2004 Membru în Biroul Coordonator al PSD;
* 2004 Presedinte executiv - Org. sector 3 Bucuresti PSD;
* 2003 Membru în Biroul executiv central al PSD;
* 2003 Secretar general al org. de femei a PSD;
* 2001 Membru în Consiliul National PSD;
* 1998-2001 Membru în Consiliul National PDSR;
* 1994 Membru PDSR.

Functii, activitati într-o organizatie din administratia publica centrala sau locala:

* 2001-2004 Secretar de stat, Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.


Functii, activitati în alte organizatii nationale:

* 1998-2001 Vicepresedintele RUCODEM - Uniunea nationala a producatorilor de cosmetice si detergenti;
* 1995-2000 Membru în Organizatia nationala a femeilor de afaceri.


Functii, activitati în organizatii internationale:

* Din 2003 Membru PROSAFE - Organizatia europeana a expertilor în domeniul supravegherii pietei produselor si serviciilor.


Activitate publicistica, stiintifica, în foruri academice:

* Coautor - “Studiul comportamentului consumatorului în economia de piata contemporana” - Bucuresti, 2002;
* Brevet de inventie: Metode de tratament cosmetic cu produse “Gerovital H3 Dr. Ana Aslan” - 2001.


Distinctii, decoratii:

* Ordinul national Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

După cum spuneam, astăzi Rovana Plumb este europarlamentar.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ce face Rovana este un lucru normal care tine de normalitatea separarii puterilor.