duminică, iunie 29, 2008

Legitimatia unica de student - initiativa a europarlamentarului Mihaela Popa


La initiativa europarlamentarului PD-L Mihaela Popa, toti studentii din Uniunea Europeana ar putea beneficia de o legitimatie unica de student, care le va da dreptul la aceleasi facilitati pe teritoriul UE

Comisia pentru Cultura si Educatie a Parlamentului European a aprobat în sedinta de saptamâna aceasta amendamentul depus de europarlamentarul PD-L Mihaela Popa la proiectul de raport privind Procesul Bologna si mobilitatea studentilor, elaborat de catre europarlamentarul PPE-DE Doris Pack. Mihaela Popa a cerut prin amendamentul la acest raport introducerea unei legitimatii studentesti europene unice, pentru a facilita mobilitatea si a permite studentilor sa obtina reduceri la cazare si la produsele de stricta necesitate.
The image “http://www.alegeri.tv/images/candidates/popa-mihaela944.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

"Am propus acest amendament deoarece sunt de parere ca toti tinerii europeni care urmeaza cursurile unei universitati de pe teritoriul Statelor Membre trebuie sa beneficieze de drepturi egale în Uniune. Sunt convinsa ca acest card unic va încuraja mobilitatea tinerilor pe teritoriul european, ceea ce va conduce la schimbul de idei între studenti si, implicit, la schimbarea mentalitatii, la deschiderea fata de alte culturi, stimulând creativitatea si capacitatea pentru inovare. Trebuie sa mai spun faptul ca aceasta masura se încadreaza perfect în obiectivele Anului European al Dialogului Intercultural 2008", a declarat europarlamentarul PD-L Mihaela Popa.

Raportul Doris Pack - Procesul Bologna si mobilitatea studentilor - va fi supus votului în plenul Parlamentului European în sesiunea de la Strasbourg de dupa vacanta parlamentara, urmând sa fie transmis Comisiei Europene pentru initierea legislatiei în domeniu.

Biroul de presa
al Partidului Democrat Liberal

Niciun comentariu: