miercuri, iunie 25, 2008

La CSAT s-a decis susţinerea modificării legislaţiei privind exproprierile



La CSAT s-a decis susţinerea modificării legislaţiei privind exproprierile (Imagine: Mediafax Foto)
Ministrul Transporturilor, vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, s-a declarat bucuros de faptul că a fost invitat la şedinţa CSAT de miercuri şi a anunţat că la această reuniune s-a decis susţinerea modificării legislaţiei în domeniul exproprierii pentru accelerarea proiectelor de infrastructură.

"Din momentul de faţă, practic, toate resursele care vor fi necesare pentru finalizarea acestor obiective de investiţii vor fi disponibilizate pentru a putea finaliza, până în 2013, această reţea principală de care România are nevoie. De asemenea, s-a luat o decizie de susţinere a modificărilor legii, în special în domeniul exproprierii, pentru a putea accelera proiectele de infrastructură", a spus Ludovic Orban.

El şi-a manifestat bucuria faţă de faptul că a fost invitat la şedinţa CSAT de către preşedinte şi de către premier.

"Am avut o dezbatere extrem de serioasă şi mă bucur că preşedintele Băsescu şi cu premierul Tăriceanu au considerat necesar să avem această dezbatere, despre o problemă fundamentală pentru dezvoltarea economică a României şi anume dezvoltarea infrastructurii de transport, în special infrastructura de transport rutier şi feroviar", a afirmat Orban.

El a precizat că a prezentat care sunt proiectele de dezvoltare a acestei infrastructuri, resursele financiare necesare, iar CSAT a luat decizia de a considera ca o prioritate naţională dezvoltarea infrastructurii de transport rutier şi feroviar, cu precădere coridoarele rutiere şi feroviare pan-europeane IV şi IX.

La remarca unui ziarist că aceasta ar fi prima sa participare la o şedinţă a CSAT, Orban a râs şi a spus că nu a făcut niciun "blat " cu şeful statului.

"Dacă vreţi cumva să sugeraţi că am un blat cu preşedintele Băsescu, nu ţine, pentru că am fost în prezenţa premierului, a ministrului Apărării, a ministrului Finanţelor", a adăugat liderul PNL.

CSAT a aprobat, miercuri, o hotărâre conform căreia coridoarele rutiere şi feroviare pan-europene IV şi IX sunt considerate priorităţi naţionale şi europene, informează Preşedinţia.

Conform sursei citate, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a analizat programul de dezvoltare a infrastructurii rutiere şi feroviare din România.

"La solicitarea preşedintelui, membrii CSAT au adoptat hotărârea conform căreia coridoarele rutiere şi feroviare pan-europene nr. IV (Nădlac/Curtici – Deva – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Constanţa) şi nr. IX (Ungheni Prut/Albiţa – Iaşi – Paşcani – Bacău – Focşani – Buzău – Ploieşti – Bucureşti – Giurgiu) sunt considerate priorităţi naţionale şi europene", precizează Administraţia prezidenţială.

Potrivit aceleiaşi surse, preşedintele Traian Băsescu a precizat că întârzierile în finalizarea acestor două coridoare de transport au impact negativ asupra competitivităţii companiilor româneşti pe piaţa Uniunii Europene.

Niciun comentariu: