joi, iunie 26, 2008

Teatrul Dramatic "Fani Tardini", sub pălărie nouă


(http://www.fanitardini.ro/)
Începând de azi, oraşul de la Dunăre se poate mândri cu un modern lăcaş cultural, transmite corespondentul AMOS News.

La evenimentul de inaugurare a Teatrului Dramatic „ Fani Tardini” au fost prezenţi PS Casian al „Dunării de Jos”, directorul teatrului Vlad Vasiliu, directorul Direcţiei Judeţeană pentru Cultură, Sergiu Tofan, tânăra poetă Angela Baciu şi, nu în ultimul rând, edilul-şef al Galaţiului, Dumitru Nicolae, care a tăiat cu multă satisfacţie pamblica.

„Mă bucur că am reuşit să finalizăm lucrările la Teatrul Dramatic. Vreau să multumesc, în primul rând, consilerilor locali, pentru că fără ei nu aş fi putut face nimic. Sper ca în toamnă să organizăm festivalul de umor aici”, a declarat primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae.

PS Casian al „Dunării de Jos” a binecuvântat lăcaşul şi a ţinut o cuvântare.

„Consider că actul de astăzi este un act de dragoste pentru oraşul Galaţi. Teatrul acesta este una dintre cele mai frumoase clădiri din oraş. Investiţiile în restaurarea monumentelor de cultură dau tonul şi măsura unui oraş care se vrea european”, a menţionat PS Casian al „Dunării de Jos”.

Suma alocată pentru ca teatrul să fie funcţionabil a fost de 100 miliarde de lei vechi. Potrivit primarului, banii au fost proveniţi în totalitate din bugetul Primăriei . Din cele 100 de miliarde, 30 de miliarde vechi au fost alocaţi pentru consolidarea clădirii, iar restul pentru reparaţii interioare, scena mobilă, basoreliefurile din exterior, stâlpii din interior, marmura. (Corina Misăilă)

http://www.fanitardini.ro/festival/Caii%20la%20fereastra.jpg

Niciun comentariu: