joi, iunie 26, 2008

O cafea, o atenţie, o măslină, o filială


Tăriceanu i-a propus lui Antonescu şefia interimară a oricărei filiale
Tăriceanu i-a propus lui Antonescu şefia interimară a oricărei filiale (Imagine: Mediafax Foto)
Liderul PNL Călin Popescu Tăriceanu i-a făcut miercuri, la BPC, o ofertă vicepreşedintelui Crin Antonescu de a-şi alege o filială unde să fie şef interimar, însă acesta a refuzat, spunând că nu este dispus să figureze "într-o piesă de mâna a doua scrisă pentru ochii lumii".

Potrivit unor surse liberale, preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu i-a făcut oferta lui Crin Antonescu în cadrul BPC, menţionând că vicepreşedintele poate să-şi aleagă una dintre filialele judeţene rămase fără conducere în urma deciziei luate de Delegaţia Permanentă, dar Antonescu a refuzat, pe motiv că Tăriceanu nu a jucat corect în privinţa stabilirii noii conduceri a PNL Bucureşti.

"Tăriceanu i-a spus vicepreşedintelui Crin Antonescu că poate să-şi aleagă orice filială de sector sau chiar de judeţ vrea, în cadrul şedinţei BPC", au declarat sursele citate, care au adăugat că vicepreşedintele PNL a refuzat şi i-a reproşat lui Tăriceanu că "nu a procedat corect faţă de tot Biroul, în ceea ce priveşte echipa de la PNL Bucureşti".

Surse liberale au menţionat că Tăriceanu l-ar fi întrebat pe Antonescu dacă nu vrea să se ocupe de organizaţia Arad.

Pe de altă parte, aceleaşi surse au menţionat că Antonescu a mai avut o intervenţie în timpul şedinţei, când se discuta despre şefia organizaţiilor Neamţ şi Suceava, când liberalii au discutat în contradictoriu pe ideea dacă preşedintele interimar ar trebui să fie Romeo Stavarache sau Relu Fenechiu.

Antonescu ar fi spus, potrivit surselor citate: "Ce, dom'le, nu avem voie să facem şi alte propuneri? Care e problema? Că totuşi în partidul ăsta nu am avut nicio pretenţie exagerată, nu am cerut niciodată funcţii sau să am oameni. Dar nu ne putem da nici acum cu părerea?", sugerând astfel că deciziile în PNL se iau fără să se ţină cont de părerea tuturor liderilor, dar şi faptul că este deranjat că nu a fost coopat de la început în conducerea PNL Bucureşti.

În plus, sursele liberale au afirmat că propunerea de cooptare a lui Andrei Chiliman în conducerea PNL Bucureşti a fost făcută de Tăriceanu, care le-a spus membrilor BPC că a avut o discuţie cu acesta şi "vrea să fie şi Chiliman în echipa sa".

Conform surselor PNL, în urma acestui anunţ Ludovic Orban a intervenit şi şi-a reafirmat disponibilitatea de a reorganiza PNL Bucureşti şi de a face parte din noua echipă, pe motiv că ştie filialele, problemele acestora şi are oameni care pot fi angrenaţi în această reorganizare.

"Ţinând cont de ceea ce spui tu, Ludovic, vreau să fii şi tu în echipa mea", i-ar fi spus Tăriceanu lui Orban.

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a confirmat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele partidului i-a făcut o ofertă de a alege o filială unde să asigure conducerea, pe care a refuzat-o, el menţionând că nu este dispus să figureze "într-o piesă de mâna a doua scrisă pentru ochii lumii".

"S-a ofertat şi s-a refuzat. I-am spus preşedintelui PNL ce disponibilitate am şi, dacă asta e, nu mă bagă pe listă aşa cu forţa. Şi cu asta basta", a spus Crin Antonescu.

Întrebat dacă oferta primită din partea preşedintelui PNL a fost făcută în şedinţa BPC de miercuri, Antonescu a răspuns afirmativ.

El a explicat că nu este disponibil să coloreze o "construcţie post factum" sau o "piesă de mâna a doua scrisă pentru ochii lumii", făcute pentru a explica dorinţa lui Tăriceanu de a-l înlătura pe Ludovic Orban de la PNL Bucureşti.

"Disponibilitatea mea nu este să colorez o construcţie care se face post factum pentru a explica dorinţa premierului de a-l înlătura pe Orban de acolo. Eu am fost dispus, dacă era vorba să ne ocupăm împreună de coordonarea organizaţiei Bucureşti şi de obţinerea de rezultate mai bune, dar nu de a figura într-o piesă de mâna a doua scrisă pentru ochii lumii", a conchis Antonescu.

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, la finalul BPC, că liberalii au decis să-i coopteze în conducerea PNL Bucureşti pe Ludovic Orban şi Andrei Chiliman, pe lângă Marian Petrache şi Eugen Nicolăescu, reiterând că el va asigura interimatul Consiliului de Coordonare.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Niste personaje jalnice ca aproape toti cei care au vocatia de a conduce o tara de asemenea jalnica...