duminică, ianuarie 18, 2009

Berceanu cere politicieni profesionişti


De foarte mult timp militez pentru o clasă politică formată din politicieni profesionişti. Din păcate majoritatea politicienilor din ziua de astăzi au învăţat politica din mers, după ureche. De altfel nu există în România o facultate care să pregătească un politician cu adevărat, de la cum te îmbraci la un dineu oficial până la subtilităţile doctrinare. După părerea mea, un politician ar trebui să se pregătească pentru domeniul politic spre care se consideră împlinit. Primarul care devine premier sau preşedinte este un risc care nu ar trebui să ni-l asumăm, ar trebui să avem un politicieni specializaţi pentru primărie, alţii pentru preşedinte de consiliul judeţean, allţii pentru Parlament, pentru Guvern (un anumit minister), pentru Administraţia Prezidenţială... Alegerea pe funcţia pentru care s-a pregătit ar trebui să fie pentru politician încununarea unei cariere de succes, răsplata experienţei acumulate şi a muncii în interesul public. Desigur, este părerea mea, părerea mea despre normalitate.

Berceanu către parlamentarii PDL: Specializaţi-vă, nu încercaţi să vă daţi cu părerea pe orice
Berceanu către parlamentarii PDL: Specializaţi-vă, nu încercaţi să vă daţi cu părerea pe orice
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, le-a spus, sâmbătă, parlamentarilor PDL să îşi creeze carierele politice prin specializare pe domenii, nu să încerce să pară atotcunoscători şi să-şi dea cu părerea pe orice întrebare pusă de televiziuni.

"Nu aş vrea ca parlamentarii să creadă că sunt un fel de verigă mai puţin importantă sau mai puţin luată în seamă. Din Parlament se pot face lucruri extraordinare şi pentru partid, şi pentru cariera proprie – şi sunt suficiente exemple în acest sens. Vă rog să vă gândiţi la ele şi să vă croiţi o astfel de carieră încă de la început, de acum", le-a spus Radu Berceanu parlamentarilor PDL.

Liderul democrat-liberal le-a cerut acestora să se specializeze pe domenii concrete. "Nu încercaţi să fiţi atoateştiutori şi atotcunoscători în toate şi să să vă daţi cu părerea la orice fel chestiune se pune în faţa dumneavoastră, eventual cu un microfon", a completat Berceanu.

El i-a avertizat pe parlamentariii PDL că sunt "dependenţi" de cetăţenii care i-au ales, de primarii, viceprimarii, consilierii locali şi judeţeni din colegiul unde au candidat.

"Dacă acum, la începutul celor patru ani, vă faceţi o relaţie de comunicare directă cu ei, în primul rând de explicare, de comunicare, nu atât de realizări măreţe, atunci vă puteţi reînnoi mandatul să să îi priviţi pe alegători în ochi fără ruşine", i-a sfătuit liderul PDL pe aleşii partidului.

Berceanu: Prioritatea Ministerului Transporturilor sunt autostrăzile
Berceanu: Prioritatea Ministerului Transporturilor sunt autostrăzile
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat, sâmbătă, la reuniunea PDL de la Poiana Braşov, că prioritatea ministerului sunt autostrăzile, şi că, indiferent ce ce s-a construit în domeniul căilor ferate sau autostrăzilor, toată lumea va întreba câţi kilometri de autostradă s-au făcut.

"Banii sunt puţini la dispoziţia acestui Guvern. Voi face o prioritizare a abordărilor din acest an. Dar, dacă nu vom putea face o serie întreagă de lucruri în acest an, nu înseamnă că nu le vom putea face în ceilalţi trei ani de mandat, şi în acest fel să ne onorăm cu toţii promisiunile", a spus Radu Berceanu la întâlnirea conducerii PDL cu parlamentarii partidului.

Liderul PDL a anunţat că prioritatea zeo a Ministerului Transporturilor sunt autostrăzile.

"Mulţi dintre dumneavoastră au venit deja la mine, nu numai de la PDL, ci şi de la PNL, şi PSD, şi UDMR. Vă primesc cu drag pe toţi şi stau de vorbă cu toată lumea, ca toată lumea să înţeleagă: prima activitate trebuie să fie autostrăzile", a dezvăluit Berceanu.

„Chiar dacă printr-un miracol aş avea banii necesari de drumuri naţionale extraordinare, toată lumea va zice: «Bravo, ai făcut sute de kilometri de drumuri naţionale, dar câţi kilometri de autostradă ai făcut»?. Dacă aş face sute şi sute de kilometri de cale ferată cu două sensuri, electrificată, unde să se meargă cu 160 de kilometri pe oră, toată lumea va zice: «Bravo, ai făcut asta, dar câţi kilometri de autostradă ai făcut»?”, a spus ministrul Transporturilor.

El a completat că este foarte important ca parlamentarii PDL şi ai coaliţiei PDL-PSD să sprijine acţiunile guvernamentale, să le înţeleagă şi să le explice mai departe cetăţenilor.

"Vă felicit că nu aţi dat curs tentaţiei, care sunt sigur că a existat, de a ieşi la televizor şi a da replici sau contrareplici lucrurilor care s-au spus în aceste săptămâni", a spus Radu Berceanu.

El a mai cerut "un pic de moderaţie, până când vedem exact de am găsit în ministere, ce putem să facem anul ăsta, şi apoi putem să prezentăm celor care ne-au ales lucrurile concrete de care să ne şi ţinem anul ăsta, şi celelalte lucruri concrete de anul viitor".

(sursa: http://www.mediafax.ro)

Niciun comentariu: