miercuri, ianuarie 14, 2009

Conflictul din Gaza este sub rele auspicii


Se pare că liderul Al-Qaida, cel mai căutat om al lumii, Osama bin Laden, a transmis o înregistrare audio cu îndemnul pentru muslimi de a lansa jihadul sau războiul sfânt pentru a opri ofensiva israeliană în Gaza. Bin Laden condamnă, pe lângă israelieni, şi guvernele arabe pentru că îşi opresc oamenii să acţioneze pentru eliberarea Palestinei.
Înregistrarea a fost postată pe un site militant islamic, un loc obişnuit pentru mesajele Al-Qaida. Autenticitatea mesajul nu poate fi confirmată, dar vocea este asemănătoare cu alte astfel de mesaje.
Ofensiva aeriană şi terestră a israelului împotriva stopării rachetelor hamas din fâşia Gaza a ajuns la cea de a 19 zi. Estimarea oficialilor palestinieni se apropie la 1000 de palestinieni morţi, din care jumătate civili.
(sursa: http://news.yahoo.com)






Numarul doi din organizatia terorista Al-Qaeda a dat publicitatii o noua intregistrare audio in care ameninta Statele Unite si promite razbunare in numele palestinienilor ucisi in Fasia Gaza, transmite postul de televiziune ABC News, potrivit hotnews. Mesajul, care dureaza 10 minute, este intitulat "Masacrul din Gaza si asediul tradatorilor". "Nu ne vom opri pana nu vom razbuna moartea celor care sunt ucisi, raniti, lasati vaduvi sau orfani in Palestina si in toata lumea islamica", a declarat Ayman al-Zawahiri. Mesajul a fost postat pe cateva site-uri islamiste. Zawahiri, despre care se afirma ca este mana dreapta a liderului terorist Osama bin Laden, s-a referit direct la presedintele ales al SUA, Barack Obama, despre care sustine ca s-a aliat cu "tradatorul Islamului", presedintele egiptean Hosni Mubarak. "Aceste atacuri aeriene sunt un cadou de la Obama inainte sa-si preia mandatul si de la Hosni Mubarak, tradatorul care este principalul aliat in asediu si in crima".
(sursa: http://www.ziua.ro)

Secretarul General al Naţiunilor Unite a cerut o oprire imediată a luptelor din Gaza şi rezolvarea problemelor prin negocierea unui acord.

Diplomatul corean Ban Ki-moon, actualul secretar general, a întreprins o călătorie în regiunea egiptului în scopul rezolvării crizei prin importante eforturi diplomatice.

El a declarat reporterilor după întâlnirea cu preşedintele egiptean, domnul Hosni Mubarak:
"My call is (for) an immediate end to violence in Gaza, and then to the Israeli military offensive and a halt to rocket attacks by Hamas," (Părerea mea este că ar trebui să înceteze imediat violenţa în Gaza, atât ofensiva militară israeliană cât şi atacurile cu rachete ale Hamas."

O soluţie posibilă pentru rezolvarea crizei implică folosirea trupelor turceşti pentru a monitoriza respectarea acordului diplomatic.
http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/afp/20090113/capt.photo_1231869182312-1-0.jpg
http://img.timeinc.net/time/daily/2009/0901/gaza_safa.jpg
(sursa: http://news.yahoo.com)

Niciun comentariu: