vineri, ianuarie 16, 2009

ICR este neschimbat


Horia Roman Patapievici rămâne în fruntea Institutului Cultural Român

Mandatul lui Horia Roman Patapievici în fruntea ICR a fost prelungit, prin decret, de preşedintele Traian Băsescu, semnatar al unui decret dat publicităţii astăzide Administraţia Prezidenţială.
Preşedintele Băsescu a anunţat că îl va numi din nou pe Horia Roman Patapievici în fruntea Institutului Cultural Român încă din noiembrie anul trecut, când, la bilanţul acestei instituţii care promovează cultura română în străinătate i-a mulţumit eseistului pentru activitatea sa la conducerea ICR.
http://www.realitatea.net/media/image/200901/w480/image_123211321144663900_1.jpg
Mandatul lui Horia Roman Patapievici expira în ianuarie 2009. La vremea respectivă, adică noiembrie 2008, Băsescu a spus că îşi doreşte ca progresele înregistrate de ICR să continue şi a anunţat că nu vizează schimbarea conducerea Institutului în ianuarie 2009. În opinia preşedintelui, obiectivul ICR de a deveni o instituţie "respectabilă, credibilă şi eficientă", la finalul primilor patru ani de mandat al lui H.R. Patapievici , a fost atins. "Astăzi suntem cu un Institut consolidat şi pus în slujba culturii româneşti", a adăugat, tot în noiembrie 2008, Traian Băsescu.

Sursa: NewsIn

Niciun comentariu: