marți, ianuarie 06, 2009

Justiţia mai egală decât noi toţi


Nu ştiu de ce am impresia că puterea în stat numită Justiţie poate face orice îi trece prin cap, tot nu dă socoteală nici măcar electoratului. Şi dacă poţi să fii asemeni lui Dumnezeu, de ce nu?

MJ vrea derogare de la embargoul ocuparii posturilor publice

In data de 2 ianuarie 2009 a intrat in vigoare Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 223/2008 privind unele masuri de reducere a cheltuielilor bugetare. Potrivit art. 1 alin. (1) al acestui act normativ, "pana la data de 31 decembrie 2009 se suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, inclusiv a posturilor scoase la concurs sau examen, dar a caror procedura de ocupare nu s-a finalizat, din cadrul autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de modul de finantare si de subordonare a acestora".

Aceste prevederi se aplica si Concursului pentru ocuparea posturilor vacante din sistemul de probatiune, organizat de Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti. In perioada imediat urmatoare, Directia de Probatiune va intreprinde demersuri necesare pentru exceptarea de la prevederile OUG mai sus mentionat a acestui concurs, pentru a facilita finalizarea acestuia si a raspunde astfel nevoii institutionale de a gestiona deficitul de personal.

Informatii referitoare la rezultatul acestor demersuri pot fi obtinute urmarind site-ul Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti - www.just.ro, sectiunea posturi vacante.

In cazul obtinerii unei decizii favorabile continuarii concursului - a desfasurarii probei scrise de catre candidatii la posturile vacante de consilier de probatiune si inspector de probatiune, respectiv a sustinerii planului strategic de catre candidatii pentru functiile vacante de sef serviciu de probatiune - locul si data sustinerii acestei probe vor fi anuntate cu cel putin 5 zile inainte de inceperea acesteia.

"O sa facem o coalitie a judecatorilor"

Jud. Mona Maria Pivniceru, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), a declarat ref. plata drepturilor salariale castigate in instanta incepand cu 31 Martie: "O sa facem o coalitie a judecatorilor, adunam toate titlurile executorii si vom sesiza in bloc Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Pe mine nu ma intereseza bugetul Guvernului. Este vorba despre drepturi restante, care ar fi trebuit sa fie prevazute in buget. Noi am castigat in instanta impotriva Ministerului Justitiei, n-avem nevoie sa vina Guvernul sa ne spuna cum sa ne luam banii."

La randul sau, procurorul Constantin Sima, membru al Asociatiei Procurorilor din Romania, a declarat: "O a doua esalonare este deja un lucru inacceptabil. Asteptam, din partea ministrului Justitiei, sa fim invitati la niste discutii."

Judecator Cristi Danilet, vicepresedinte SoJust: "Ganditi-va ca vorbim de sume enorme, intre 40.000 si 70.000 de lei pentru fiecare magistrat si asta numai intr-o prima transa. Vorbim aici de plata salariilor restante pentru 6.000 de magistrati. Nu putem forta Guvernul, stim ca nu are de unde sa dea atatia bani. Vom fi multumiti si daca primim ceva peste trei luni, in rest, nu cred ca va face cineva ceva."
(sursa: http://www.juridice.ro)

Niciun comentariu: