vineri, ianuarie 09, 2009

Mişcări de trupe


Este pe terminate şi "bătaia peştelui" numirilor în posturile politice secundare.


Conducerea PSD va propune premierului Boc o primă serie de şapte secretari de stat - surse

Conducerea PSD va propune premierului Emil Boc o primă serie de şapte secretari de stat, printre care preşedintele interimar PSD Arad, Marius Lazăr, pentru Ministerul Muncii şi reprezentantul PSD în CNI, Simona Maia Teodoriu, la Ministerul Justiţiei, au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX surse politice.

Maia Teodoriu a mai fost secretar de stat la Justiţie în perioada 2002-2004, când a condus departamentul integrării din minister, fiind numită în 2007 reprezentant PSD în Consiliul Naţional de Integritate (CNI).

Marius Lazăr este secretarul executiv al PSD pe probleme de analiză politică, purtător de cuvânt al Departamentelor PSD şi preşedinte interimar al PSD Arad.

Potrivit aceloraşi surse, printre propunerile de secretari de stat înaintate de conducerea PSD primului-ministru se mai numără: Mirela Adomnicăi (Ministerul Turismului), Răzvan Bobeanu (Ministerul Tineretului şi Sportului), Vlad Mănăstireanu (cabinetul vicepremierului), Doru Bădulescu (Ministerul Mediului) şi Octavian Ştireanu (Ministerul Culturii).

http://images.wikio.com/images/p/4333/calati-juncu-ca-passa-la-china-cosi-e-la-politica-governo-finanza-legalita-speciale-italia.jpg
(sursa foto: http://calledelvento.blogspot.com)

Alin Şerbănescu, numit purtător de cuvânt al MAE

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, l-a numit pe Alin Şerbănescu în funcţia de purtător de cuvânt al MAE, se arată într-un comunicat al ministerului, care precizează că fostul ocupant al acestui post, Cosmin Boiangiu, va fi director al Direcţiei ONU şi Instituţii Specializate din MAE.

"Îmi doresc ca purtătorul de cuvânt să reflecte activitatea Ministerului Afacerilor Externe într-un mod obiectiv, transparent şi profesionist, respectând totodată specificul muncii diplomatice", a declarat ministrul Cristian Diaconescu, conform comunicatului remis, joi, MEDIAFAX.

Potrivit MAE, Alin Şerbănescu este jurnalist al Radio România Actualităţi din 1998, "cu experienţă în domeniul politic, al partidelor politice şi al problemelor de interes naţional şi a participat la mediatizarea tuturor evenimentelor politice importante pentru România din această perioadă".

Născut la 24 ianuarie 1974, Alin Şerbănescu este absolvent al universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti, Facultatea de Drept. Acesta a urmat de asemenea cursuri de comunicare media organizate de ambasada SUA, precum şi cursuri de specializare în comunicarea publică, organizate de BBC, menţionează sursa citată.

Cosmin Boiangiu, diplomat de carieră, cel care a ocupat până în prezent funcţia de purtător de cuvânt, a primit o nouă însărcinare profesională, în calitate de director al Direcţiei ONU şi Instituţii Specializate din cadrul MAE, mai precizează comunicatul.

http://cronologia.leonardo.it/umanita/politica/cap142.jpg
l'eta moderna "della grande politica"
(sursa: http://cronologia.leonardo.it)


Marius Martinescu, desemnat de PDL secretar de stat în MAI - surse

Fostul primar al oraşului Lugoj Marius Martinescu a fost desemnat de PDL secretar de stat în MAI, funcţie solicitată de filiala Timiş, iar consilierii generali în CGMB Horaţiu Ţica şi Mircea Raicu sunt favoriţi pentru ocuparea postului de prefect al Capitalei, revendicat de PDL Sector 4.

Liderii democrat-liberali l-au desemnat pe fostul primar al oraşului Lugoj Marius Martinescu pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, solicitată de filiala PDL Timiş, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea PDL.

Martinescu urmează să gestioneze domeniul administraţiei publice.

El a candidat pentru Camera Deputaţilor într-un colegiu din Timiş, unde a ieşit pe primul loc, dar a pierdut alegerile în urma redistribuirii, în faţa contracandidatului său din partea PSD.

După nominalizarea lui Martinescu la MAI, fostul director al REBU Mircea Raicu, şi el candidat pentru aceeaşi funcţie de secretar de stat, va viza, cel mai probabil, postul de prefect al Capitalei.

Această funcţie a fost revendicată de organizaţia PDL Sector 4.

Mircea Raicu a candidat din partea PDL la Camera Deputaţilor într-un colegiu Sectorul 4, pierzând, însă, în faţa Danielei Popa. El este, în prezent, consilier general în CGMB.

Pentru Prefectura Capitalei mai candidează Horaţiu Ţica, membru PDL Sector 4, şef al consilierilor democrat-liberali din Consiliul General al Capitalei. El a deţinut, în perioada 1996- 2000, funcţia de şef al Direcţiei de Publicitate din Primărie.

http://www.zibaldoni.it/wsc/SiteImage/Image/Politica%20Poetica.jpg
(sursa: http://www.zibaldoni.it)

Bogdan Gamaleţ, consilier de imagine al Robertei Anastase

Jurnalistul Bogdan Gamaleţ este, începând de joi, consilier de imagine al preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, precizează un comunicat de presă al instituţiei, remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Bogdan Gamaleţ (47 de ani) a fost realizator al emisiunii "Cauză şi efect" şi prezentator de ştiri la postul de televiziune N24, producător şi redactor - prezentator de ştiri, precum şi realizator al emisiunii "Week Review" şi redactor-şef la Realitatea TV – unde a obţinut, în 2005, premiul APTR pentru ştiri TV, moderator şi redactor - prezentator la Televiziunea Română, prezentator şi producător ştiri la Prima TV.

Bogdan Gamaleţ a obţinut un Master în Comunicare şi Relaţii Publice la Universitatea Babeş - Bolyai din Cluj - Napoca, este membru al Uniunii Cineaştilor (U.C.I.N.), vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (U.Z.P.), se mai arată în comunicatul Camerei Deputaţilor.
(sursa: MEDIAFAX)

Niciun comentariu: