marți, ianuarie 13, 2009

Oare ajunge cineva la puşcărie dintre "granguri"?


Tot timpul se aude o agitaţie în cadrul instituţiilor de tipul DNA împotriva unor personalităţi. Nu prea se văd însă roadele muncii, nimeni nu este condamnat. Ori instituţiile lucrează neglijent, ori vinele sunt inventate, ori Justiţia în România nu se aplică niciodată pentru "băieţii deştepţi". Nu mă mai miră deci ştirea relatată de MEDIAFAX:

NUP pentru Mihnea Păcuraru, fiul fostului ministru al Muncii

Procurorii anticorupţie au decis neînceperea urmăririi penale în cazul fiului fostului ministru al Muncii Paul Păcuraru, închizând astfel partea din dosar privind faptul că Mihnea Păcuraru urma să obţină nelegal contracte de achiziţie publică la complexe energetice.

"Din materialul probator administrat în cauză, rezultă că Păcuraru Mihnea Corneliu nu a cunoscut scopul în legătură cu care tatăl său a acceptat aceste foloase, respectiv învinuitul Morega Dan Ilie a făcut promisiunea. Aşa cum am menţionat, învinuitul Păcuraru Nicolae Paul Anton a acceptat promisiunea de a primi foloasele pentru fiul său Păcuraru Mihnea", spun procurorii în rechizitoriul prin care i-au trimis în judecată pe Paul Păcuraru şi Dan Ilie Morega.
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1688/3737101/1/pacuraru.jpg?width=800&height=600
Acesta este şi motivul pentru care procurorii anticorupţie au decis neînceperea urmăririi penale a fiului fostului ministru al muncii Paul Păcuraru. "Urmează să se dispună neînceperea urmăririi penale faţă de numitul Păcuraru Mihnea Corneliu, pentru că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de complicitate la luare de mită sub aspectul laturii subiective", se arată în documentul citat.

Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată pe Paul Păcuraru, ministru al Muncii în perioada 3 aprilie 2007 - 23 septembrie 2008, şi Ilie Morega, membru AGA la societăţile comerciale ale complexului Energetic Rovinari, ambii acuzaţi de fapte de corupţie.

Potrivit procurorilor, în 3 iunie 2007, Ilie Morega i-ar fi promis lui Paul Păcuraru - în acea perioadă ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse - că îl va sprijini pe fiul lui să obţină contracte de achiziţie publică în domeniul formării profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, în condiţiile în care ministrul va numi în funcţia de inspector şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj persoana indicată de Morega.

Referitor la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, DNA arată că acestea sunt societăţi la care statul este acţionar majoritar, Morega fiind membru în Adunarea Generală a Acţionarilor.

La data la care Morega i-ar fi făcut promisiunea lui Păcuraru, fiul ministrului depusese o ofertă de participare la o licitaţie organizată de Complexul Energetic Turceni în vederea achiziţionării contractului "Instruire cursuri protecţia muncii", în valoare de 45.500 lei, iar ulterior a depus o ofertă pentru a participa la licitaţia organizată de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia pentru contractul de achiziţie publică "Comunicare şi spirit de echipă" în valoare de 68.000 de lei.

Morega i-ar fi promis lui Păcuraru, iar acesta din urmă ar fi acceptat, că îl va sprijini pe fiul acestuia să obţină respectivele contracte.

Ulterior discuţiei pe care au avut-o în 3 iunie 2007, Paul Păcuraru, "în vederea materializării promisiunii făcute de inculpatul Morega", l-ar fi pus în legătură pe acesta din urmă cu fiul său.

De asemenea, în 15 iunie 2007, Păcuraru a numit în funcţia de inspector şef interimar al ITM Gorj persoana indicată de Morega.

În urma acestor înţelegeri, în 13 august 2007, fiul ministrului Păcuraru a depus o oferă de participare la licitaţie şi la sediul Complexului Energetic Rovinari.
(sursa: http://www.mediafax.ro)

Niciun comentariu: