luni, ianuarie 19, 2009

Un alt deţinut mort de foame


Ziarul Click ne dezvăluie cazul unui alt deces în penitenciar ca urmare a unui protest de tip "greva foamei".

Paul Valută a murit de foame

După ce a devalizat BRD Craiova cu 2,2 milioane de euro, Farid Jahani a refuzat hrana în puşcărie

de Mădălin Pribu, Irma Huculici Nr. 673. Luni, 19 ianuarie 2009

Moartea iranianului Jahani Farid, zis Paul Valută în varianta oltenească, a produs un adevărat şoc în cercurile apropiate acestuia. Amicilor şi partenerilor de afaceri din Bănie nu le vină să creadă că faimosul cămătar a ales să se topească în puşcărie când avea aproape orice-şi dorea.

Adrian Mititelu, finanţatorul Universităţii Craiova, unul dintre apropiaţii faimosului cămătar afirmă că în discuţiile avute cu Valută, acesta i-ar fi spus că asupra lui şi a fraţilor s-a abătut un blestem cumplit.

“Fraţii lui Paul Valută au murit amândoi, la fel şi tatăl lui şi alte câteva rude. Fratele cel mai mic, pe care îl chema Frumos, a decedat la 21 de ani, la scurt timp după el ducându-se şi celălalt, de 45 de ani. Tot la 45 de ani a murit şi tatăl lor, iar acum, tot la 45 de ani s-a stins şi Paul”, spune Mititelu.
http://www.click.ro/assets/articole/2009/01/mare_249782_1foto.jpg
Finanţatorul Universităţii a mai adăugat că o ultimă dorinţă a lui Farid Jahani a fost aceea ca el să fie înmormântat în Iran, lângă tatăl şi fraţii lui. Paul Valută a decedat sâmbătă într-un spital din Timişoara după ce, timp de mai multe luni el refuzase hrana şi tratamentele în penitenciar, de la o greutate de 130 de kg el ajungând la 40. Valută a fost închis şi era cercetat, alături de alte persoane pentru fraudarea BRD Craiova cu 2,2 milioane de euro.

“Iranianul a refuzat orice tratament din partea medicilor, hrană şi apă”, a spus Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla. (sursa: http://www.click.ro)

Niciun comentariu: