marți, iunie 10, 2008

Capodopere camerale cu Cvartetul Belcea


Miercuri 11 iunie, la ora 19,00, Cvartetul Belcea va concerta la Ateneul Român. În program, două capodopere ale muzicii de cameră: Cvartetul în la minor, op. 29, „Rosamunda” de Franz Schubert şi Cvartetul în do diez minor op. 131 de Ludwig van Beethoven.

Evenimentul are loc în cadrul rezidenţei Cvartetului Belcea la Ateneul Român, rezidenţă susţinută de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“.
The image “http://tbn0.google.com/images?q=tbn:Y9fOsKCw98P7FM:http://www.icr.ro/vechi/Poze/Ev/1458.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://tbn0.google.com/images?q=tbn:5rj_aW3jhmDzUM:http://www.icr.ro/vechi/Poze/Ev/1627.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.http://stiri.acasa.ro/uploads/format3/Cvartetul_Belcea.jpgThe image “http://www.zf.ro/out/article/big/07_concert_copy30.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Cvartetul Belcea revine la Bucureşti după o serie de turnee, înregistrări şi cursuri de măiestrie în Statele Unite, Canada şi Europa. Concertul de la Ateneul Român va fi urmat de turneul de promovare pentru recent lansata Integrală a cvartetelor de Bartók, înregistrare de referinţă a EMI, realizată cu sprijinul ICR şi nominalizată, în luna mai, de prestigioasa publicaţie „Gramophone”.

Înfiinţat în 1994, în timpul studiilor la Colegiul Regal din Londra, ansamblul alcătuit din Corina Belcea, Laura Samuel, Krzysztof Chorzelski şi Antoine Lederlin are un palmares impresionant: mari premii la competiţiile internaţionale de gen de la Osaka si Bordeaux, Premiul de disc Gramophone, colaborări cu muzicieni de renume. (Tudor Cristian)

Niciun comentariu: