miercuri, iunie 18, 2008

Cătălin Deaconescu vinovat


De ce anume? De prietenii dubioase. De ce nu ne mai miră că posturile guvernamentale nu sunt doar atribuite politic, dar şi după prietenii? Singurul răspuns posibil la această întrebare este "Pentru că acest lucru este deja o practică în România". Ce a gândit oare domnul Cătălin Deaconescu atunci când a înlocuit pe vechiul prefect al Bucureştilor? Probabil că nu s-a gândit că va ajunge exact în aceiaşi situaţie. Ce mă deranjează pe mine este că nu se schimbă un lucru care funcţionează rău sau greşit ci se încearcă lovirea "cu manta" spre cu totul alte personaje.
Guvernul a aprobat schimbarea lui Cătălin Deaconescu din funcţia de prefect al Capitalei
Guvernul a aprobat schimbarea lui Cătălin Deaconescu din funcţia de prefect al Capitalei (Imagine: Mediafax Foto)
Guvernul a aprobat, miercuri, schimbarea lui Cătălin Deaconescu din funcţia de prefect al Capitalei, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Prefectul Capitalei Cătălin Deaconescu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că deţine informaţii potrivit cărora în şedinţa de Guvern de miercuri ar urma să se decidă schimbarea sa din funcţie.

Deaconescu a spus atunci că nu a avut încă o discuţie cu premierul Călin Popescu Tăriceanu pe această temă şi a arătat că, după ce va primi decizia Guvernului, va face mai multe precizări pe acest subiect.

Deaconescu este considerat un apropiat al liderului PNL Bucureşti, ministrul Transporturilor Ludovic Orban. Orban a avut o dispută cu premierul Tăriceanu, luni, în şedinţa Biroului Politic Central al formaţiunii liberale. Tăriceanu a susţinut că liderii filialelor care au obţinut sub 15% la alegeri ar trebui să-şi depună mandatul, printre aceastea numărându-se şi cea din Capitală.

Surse din partid au declarat că lui Cătălin Deaconescu i s-ar reproşa şi anunţul privind intenţia de a da în judecată Monitorul Oficial (MO), condus de liberalul Liviu Moraru, pentru cele 33.072 de buletine de vot care lipseau, după numărarea tipizatelor, din cele 1.973.506 comandate în cele şase sectoare.

Cătălin Deaconescu a fost numit prefect al Capitalei în 28 august 2007, până atunci el deţinând funcţia de subprefect.

Între 2002-2005, el a fost membru al comisiei de administraţie publică a PNL, iar din decembrie 2003, până în iunie 2005 a fost preşedinte TNL Bucureşti, apoi între iunie-decembrie 2005 a deţinut funcţia de vicepreşedinte PNL sector 3.

Deaconescu: Recunosc, sunt vinovat, sunt prieten cu Orban şi Crin Antonescu
Deaconescu: Recunosc, sunt vinovat, sunt prieten cu Orban şi Crin Antonescu (Imagine: Mediafax Foto)
Cătălin Deaconescu a declarat miercuri pentru MEDIAFAX, referindu-se la demiterea sa din funcţia de prefect al Capitalei, se face vinovat de prietenia cu Ludovic Orban, Crin Antonescu, Norica Nicolai şi toţi cei care doresc binele PNL.

Cătălin Deaconescu spune că nu are ce să-şi reproşeze pe perioada cât a îndeplinit funcţia de prefect al Capitalei, afirmând că a încercat să fie un alt fel de prefect, fără şofer personal şi fără girofaruri, cu telefonul pus la dispoziţia tuturor bucureştenilor, afişat pe site-ul Prefecturii, cu acţiuni care au demonstrat că a luptat pentru cetăţeni.

"Sunt convins că am făcut treabă bună, nu am ce să-mi reproşez, sper că am reuşit să fiu un altfel de prefect şi că bucureştenii au apreciat acest lucru", a spus Cătălin Deaconescu proaspăt demis din funcţia de prefect al Capitalei.

Deaconescu a mai arătat că numărul telefoanelor primite în ultimele două zile, care se situează în jurul numărului de 300, îi demonstrează că bucureşteni au recunoscut calitatea sa de altfel de prefect.

Cătălin Deaconescu a fost trecut din funcţia de prefect al Capitalei în cea de inspector guvernamental, iar Ion Ţincu a fost desemnat prefect interimar, până la organizarea concursului de ocupare definitivă a postului, a declarat agenţiei MEDIAFAX Victor Paul Dobre, secretar de stat în MIRA.


http://www.ziare.com/_files/Image/news/290/289817_0804_orban_ludovic.jpgThe image “http://www.ziua.net/pics/2007/03/19/1174312806.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.


Gândul: Tăriceanu îl ameninţă pe Orban că-l lasă fără minister

Gândul: Tăriceanu îl ameninţă pe Orban că-l lasă fără minister
Ludovic Orban îşi joacă, duminică, viitorul în PNL. Delegaţia Permanentă a partidului se întruneşte să analizeze rezultatele de la locale şi să consfiinţească decizia lui Tăriceanu de a decapita şapte organizaţii cu scor mai mic de 15 la sută. Printre aceste filiale, şi Bucureştiul condus de Orban. La şedinţa Biroului Politic Central de luni seară, Tăriceanu nu i-a lăsat nici o portiţă de scăpare ministrului Transporturilor.

Tăriceanu îi impută lui Deaconescu activitatea Prefecturii la alegerile locale
Tăriceanu îi impută lui Deaconescu activitatea Prefecturii la alegerile locale (Imagine: Mediafax Foto)
Cătălin Deaconescu a fost schimbat din funcţia de prefect al Capitalei pentru problemele legate strict de activitatea instituţiei în ceea ce priveşte alegerile locale şi nu pe criterii politice, a declarat, miercuri, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Solicitat de presă să comenteze declaraţiile lui Deaconescu, conform căruia înlocuirea sa a fost determinată de considerente politice, premierul a arătat că acesta ar trebui să fie mai reţinut în astfel de afirmaţii.

"Nu ştiu la ce criterii politice se referă, toţi prefecţii ştiu, la momentul numirii, că există principiul mobilităţii prefecţilor. Îl îndemn pe prefect să se gândească la ce s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, la alegeri. Motivele schimbării sunt legate de activitatea instituţiei", a spus Tăriceanu.

El a arătat că s-a întâlnit cu Ludovic Orban la finalul şedinţei de miercuri a Executivului, precizând însă că nu a discutat despre schimbarea prefectului deoarece decizia nu a avut la bază criterii politice.

Cătălin Deaconescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că se gândeşte serios să dea în judecată Guvernul Tăriceanu şi să ceară daune morale de un leu după ce va citi motivarea hotărârii de demitere a sa.

Niciun comentariu: