luni, iunie 16, 2008

Demisia ca instituţie


Tăriceanu: Liderii filialelelor cu sub 15% la votul politic la alegeri să-şi depună mandatul
Tăriceanu: Liderii filialelelor cu sub 15% la votul politic la alegeri să-şi depună mandatul (Imagine: Mediafax Foto)
Liderul PNL , premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, după şedinţa Biroului Politic Central, că membrii conducerilor filialelor care au obţinut sub 15% la votul politic pentru CJ trebuie să-şi depună mandatul.

Tăriceanu a declarat, răspunzând unei întrebări, că în această situaţie se află şapte organizaţii, printre care şi Bucureşti.

PNL Bucureşti a obţinut, la alegerile pentru CGMB, 11,7% din voturi, respectiv opt mandate de consilier.

Liderul PNL Bucureşti este Ludovic Orban


Orban: Nu cunosc instituţia demisiei

Orban: Nu cunosc instituţia demisiei (Imagine: Mediafax Foto)
Liderul PNL Bucureşti, Ludovic Orban, a declarat, luni, că nu cunoaşte instituţia demisiei, că în afara scorului la locale contează şi percepţia publică şi că obiectivul formaţiunii liberale trebuie să fie câştigarea alegerilor parlamentare.

"În mai multe situaţii de-a lungul timpului, mi s-a solicitat demisia. Răspunsul meu a fost că nu cunosc această instituţie şi, atâta timp cât consider nu sunt responsabil de anumite rezultate care apar conjuctural într-o situaţie de moment, nu îmi dau demisia", a spus el, răspunzând unei întrebări referitoare la declaraţia liderului PNL Călin Popescu Tăriceanu privind depunerea mandatului de către organizaţiile care au înregistrat în alegeri scoruri sub 15%, filiala Bucureşti numărându-se printre acestea.

Ludovic Orban a mai spus că adversarii săi politici şi mai mulţi analişti au apreciat campania electorală pe care a desfăşurat-o drept "extrem de profesionistă". El a adăugat că rezultatul înregistrat la alegerile din Bucureşti au fost influenţate de o serie de factori, cum ar fi polarizarea votului şi absenteismul ridicat, şi care nu ţin neapărat de forţa reală a PNL în Capitală.

"În afară de scorul propriu-zis, contează percepţia publică (...) şi pot să vă asigur că percepţia este foarte bună", a continuat el.

Liderul PNL , premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, după şedinţa Biroului Politic Central, că membrii conducerilor filialelor care au obţinut sub 15% la votul politic pentru CJ trebuie să-şi depună mandatul.

PNL Bucureşti a obţinut, la alegerile pentru CGMB, 11,7% din voturi, respectiv opt mandate de consilier.


Se pare că domnul Orban este slab pentru că a devenit prea puternic. Părerea mea este că Ludovic Orban este singurul candidat la alegerile pentru Bucureşti care a crescut în timpul campaniei electorale. În acest moment a început să aibă o credibilitate faţă de capacitatea de a gestiona situaţii şi, nu în ultimul rând, de a se folosi de expertiza celor cu care colaborează. S-ar putea deci ca, în urma analizelor eşecului electoral, cel care-şi va depune demisia să fie chiar preşedintele partidului. Miza? Se pare că domnul Tăriceanu nu prea mai este plăcut de nici unul dintre liderii celorlalte partide. Poate că Traian Băsescu îşi permite să fie singur împotriva tuturor, domnul Tăricenu însă nu poate supravieţui în condiţiile în care taie calea liberalilor spre negocierea avantajelor. Părerea mea.

Niciun comentariu: