joi, iunie 19, 2008

Monica Iacob-Ridzi cere continuarea reformelor în Uniunea Europeană


Parlamentul European a dezbătut la Strasbourg împreună cu reprezentanţi ai Consiliului şi Comisiei Europene pregătirea următorului Consiliu European, din 19/20 iunie, în contextul votului negativ dat de Irlanda, informează un comunicat de presă al PD-L, remis AMOS News.
The image “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/d/d6/MonicaIacob.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Potrivit documentului de presă, europarlamentarul Monica Iacob-Ridzi (PD-L, PPE-DE) s-a declarat dezamăgită faţă de rezultatele referendumului de săptămâna trecută, însă este de părere ca Uniunea Europeană trebuie să continue reformele de care are nevoie.

"Consiliul European pe care îl pregătim este decisiv pentru viitorul Europei. Unul dintre cele mai prospere state europene şi exponentul reuşitei economice prin aplicarea procedurilor de integrare europeană a spus «nu» Tratatului de la Lisabona. În acelaşi timp, 18 state europene au adoptat acest act, majoritatea dintre ele fiind aceleaşi 18 care au spus «da» şi Tratatului Constituţional European", a afirmat europarlamentarul român.

Monica Iacob-Ridzi a subliniat faptul că ne îndreptăm în direcţia unei "Europe a mai multor viteze" şi că trebuie luate toate măsurile pentru a depăşi momentul de impas în care ne aflăm. Europarlamentarul român a atras atenţia asupra faptului ca Irlanda este una dintre ţările europene care a beneficiat atât de fonduri structurale de dezvoltare economica şi socială, cât şi de sprijin constant european. În acest context, Monica Iacob-Ridzi a accentuat nevoia României, a patra ţară care a ratificat Tratatul de la Lisabona, de a beneficia de acelaşi sprijin comunitar.

"Şansa pe care Irlanda a avut-o să evolueze trebuie acordată şi statelor recent aderate, printre care şi ţara mea, România", a afirmat europarlamentarul.

Europarlamentarul a mai fost de părere că ţările Uniunii Europene trebuie să continue procesul de ratificare al Tratatului de la Lisabona pentru a atinge obiectivele economice si de dezvoltare cuprinse în cadrul acestuia. Din partea Comisiei Europene a luat cuvântul preşedintele Jose Manuel Barroso, iar din partea Consiliului de Miniştri, secretarul de stat sloven pentru Afaceri Europene, Janez Lenarcic.

Niciun comentariu: