vineri, ianuarie 16, 2009

Actori care-şi oferă inima publicului


Actorul Constantin Codrescu, internat în spital
Actorul Constantin Codrescu, internat în spital (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)
Actorul Constantin Codrescu a suferit, miercuri seară, o criză cardiacă, în pauza dintre repetiţiile pe care le făcea la teatrul din Buzău, el fiind transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean şi ulterior la o clinică din Capitală.

Potrivit reprezentantului Teatrului "George Ciprian" din Buzău, Gina Chivulescu, actorul a suferit o criză cardiacă în pauza dintre repetiţiile pe care le făcea în vederea punerii în scena a piesei "Inimă de Boxer", în regia lui Mihai Manolescu.

Sursa citată a adăugat că actorul a fost transportat imediat la Spitalul Judeţean Buzău pentru a i se acorda ajutor de specialitate, iar ulterior acesta a ajuns într-un spital din Bucureşti.

În urma investigaţiilor medicale, cardiologii i-au interzis lui Constantin Codrescu să mai facă efort, pentru mai multe zile.

"Cu părere de rău vă anunţăm că, din cauza unei crize cardiace, domnul Constantin Codrescu nu mai poate juca în premiera «Inimă de Boxer». Medicii i-au interzis efortul pentru mai multe zile. Actorului i s-a făcut rău din cauza unor emoţii de scenă, a obosit, i s-a ridicat pulsul şi a trebuit să-l transportăm la spital", a spus sursa citată.

Constantin Codrescu ar fi trebuit să joace, sâmbătă, pe scena Teatrului "George Ciprian" din Buzău, în piesa "Inimă de Boxer", alături de Dan Bordeianu. Este vorba de un spectacol centrat pe relaţia tineri-vârstnici, în care actorii demonstrează că distanţa dintre generaţii poate fi trecută uşor şi firesc, prin dialogul devenit punte între generaţii.

Teatrul "George Ciprian" a anunţat că va reprograma premiera piesei "Inimă de Boxer" imediat ce actorul Constantin Codrescu va avea avizul medicului pentru a urca pe scenă.

Constantin Codrescu a suferit, în prima jumătate a lunii decembrie 2008, o operaţie pe cord deschis.

Constantin Codrescu s-a născut în 1931, la Huşi. A jucat în filme precum "Moara cu noroc" (1957), seria "Pistruiatul" (1973, 1986), "Lumini şi umbre" (1981), "Trenul vieţii" (1998) şi "Magnatul" (2004).

(sursa: http://www.mediafax.ro)


Un comentariu:

pescarusul argintiu spunea...

Dumnezeu sa-i intareasca inima si sa-i vegheze suferinta!
Marele actor Constantin Codrescu inca mai are multe de spus si de impartasit generatiilor tinere pasionate de arta dramatica, in plina formare si devenire.
Sa ne tii la curent cu evolutia starii sale!