luni, ianuarie 12, 2009

Elena Udrea a avut o întrevedere cu membrii Consiliului consultativ al ministerului de resort


Astăzi a avut loc prima întrunire a Consiliului Consultativ, ce reuneşte reprezentanţi ai Ministerului Turismului, ai organizaţiilor patronale şi sindicale precum şi ai asociaţiilor naţionale profesionale ce activează în turism.

Ministrul Turismului, doamna Elena Udrea, a declarat că Ministerul Turismului va fi un partener al asociaţiilor din domeniu. De altfel, din declaraţiile reprezentanţilor asociaţiilor de profil, înfiinţarea Ministerului Turismului este conformă cu aşteptările lor. „Acest fapt nu poate decât să ne bucure, cu atât mai mult cu cât prioritatea Ministerului Turismului în acest an este reducerea efectelor crizei economice mondiale asupra turismului românesc, or acest lucru nu poate fi posibil fără un parteneriat real între Minister şi patronatele din turism”, a declarat doamna Elena Udrea.
Ministerul Turismului a preluat propunerea făcută, în cadrul întâlnirii de astăzi, de către Autoritatea Naţională de Turism, propunere ce va fi implementată de către Ministerul Turismului ca program naţional: early booking – rezervări timpurii, prin care să poată fi achiziţionate pachete turistice cu câteva luni înainte de efectuarea concediului, evident la preţuri reduse. Acest program are o serie de avantaje atât pentru turiştii, care vor plăti mai puţin pentru vacanţă, cât şi pentru hotelieri, care vor putea beneficia de cash în avans, astfel încât să-şi poată pregăti mai bine serviciile de sezon. Dincolo de aceste facilităţi, există premisele extinderii sezonului turistic precum şi ale omogenizării turismului pe toată durata săptămânii.
Ministrul Turismului a prezentat ca program prioritar promovarea turismului balnear, în egală măsură pentru turiştii români şi turiştii străini. „Pe teritoriul României se găsesc o treime din numărul total al izvoarelor minerale din Europa, potenţial nevalorificat îndeajuns până în prezent. Îmi propun ca turismul balnear din România să nu se limiteze doar la turismul persoanelor de vârsta a treia sau ale celor cu necesităţi, ci să devină un turism de sănătate, de altfel, aşa cum recomandă şi Comisia Europeană”, a spus doamna Elena Udrea.
Pentru a îndeplini acest deziderat, Ministerul Turismului va acţiona pentru accesarea fondurilor europene, în colaborare cu Ministerele Dezvoltării Regionale, Transporturilor, Sănătăţii, Mediului, Agriculturii şi Educaţiei. De altfel, accesarea fondurilor europene de dezvoltare reprezintă prioritatea programului de guvernare.
Pe termen scurt, Ministerul Turismului şi-a propus pregătirea sezonului estival 2009. Pentru aceasta, a fost înfiinţat un Comitet de coordonare, care se va întruni pentru prima oară la data de 30 ianuarie, la Constanţa. Sunt invitate şi autorităţile locale să facă parte din acest Comitet de coordonare a tuturor activităţilor care să ducă la prestarea de servicii turistice de calitate în sezonul estival.
De asemenea, Ministerul Turismului va începe pregătirile pentru organizarea Olimpiadei de iarnă pentru juniori, ce va avea loc în 2013 pe Valea Prahovei. Pentru acest eveniment, Ministerul Turismului va colabora îndeaproape cu Ministerul Transporturilor şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

Direcţia Comunicare
Ministerul Turismului









(sursa: http://www.guv.ro/)
http://www.realitatea.net/media/image/200901/w480/image_123171104444153500_1.gif
(sursa: http://www.realitatea.net)

Spusele doamnei Udrea au fost reflectate destul de bogat în presa naţională. Iată ce scrie Evenimentul Zilei:


Udrea: Turismul balnear este o prioritate

Luni, 12 Ianuarie 2009
Ministrul Turismului a afirmat, astăzi, la finalul primei reuniuni a Consiliului Consultativ al Turismului, că prioritatea pe termen scurt a instituţiei pe care o conduce este reducerea efectelor crizei economice mondiale, în sectorul turismului.

Alte idei enunţate de Elena Udrea:

* Îndemn românii să încerce să îşi petreacă vacanţele şi concediile în România

* Prestatorii de servicii trebuie să ridice standardele

* Ca o dovadă de patriotism şi solidaritate, trebuie să aducem cât mai mulţi turişti în ţară

* Avem premisele ca România să devină una dintre primele destinaţii balneare europene

http://www.evz.ro/pictures/articles/big/1d60295992b511505c38f13b8ec80483.jpg

În cadrul reuniunii au fost discutate măsurile pe care Ministerul Turismului vrea să le adopte de urgenţă, principalele subiecte fiind reprezentate de legea tichetelor de vacanţă şi stimularea turismului în extra-sezon.

De asemenea, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism erau aşteptaţi să prezinte şi un plan anticriză, prin care se va promova în rândul tour-operatorilor a unui pachet turistic prin care clienţii vor beneficia de reduceri de aproximativ 30%.
(sursa: http://www.evz.ro)

5 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc!Am citit si nu mi se pare nimic banal sau superficial. Este un inceput, dorinta exista, planuri aplicabile. Nimic imposibil.

Anonim spunea...

n'am citit si d'aia nu mi se pare imposibil .. :)

Bibliotecaru spunea...

Este o şansă... să vedem ce va fi.

Argusdre spunea...

Biblio,
1.Cunosti parerea subsemnatului despre ceea ce va face aceasta eminenta ministreasa : exact nimic, dupa care va cere un consiliu si va da vina pe infrastructura.
2.iar apelez la ajutorul dumitale deoarece nu ma pricep la calculatoare.
Simona Ionescu de la Clic, blog;http://blogs.click.ro/simona_ionescu
si-a bagat ceva contra spam-ului si de atunci nu mai pot intra cu comentarii.poti sa ma ajuti si sa ma sfatuesti ce asnume trebuie sa scriu in plus acolo in rubrici ?

Bibliotecaru spunea...

Eu acord tuturor prezumţia de nevinovăţie.

Pentru doamna Simona de la Click

După ce scrieţi mesajul, derulaţi mai jos de butonul de acceptare a mesajului "say it!", fără să daţi clic pe el, şi observaţi nişte text:

Anti-spam word: (Required)*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture

apoi daţi de un câmp unde puteţi introduce un text şi sub el de o casetă dreptunghiulară în care sunt câteva litere, eu am în acest moment whoa. Scrieţi aceste litere în caseta de introducere a textului de chiar deasupra lui şi apoi urcaţi încă un pic mai sus pentru a da click pe butonul say it!.

Vina aparţine celor care au gândit astfel introducerea cuvântul de verificare care logic ar fi trebuit să fie înaintea butonului şi nu după el, dar se întâmplă peste tot aşa ceva.