miercuri, ianuarie 14, 2009

Plata ramburs?


Mintea umană este un lucru ciudat. De exemplu nu am nici cel mai mic motiv pentru care am alăturat aceste două evenimente, doar că mintea mea s-a gândit imediat cu o lună în urmă, habar nu am de ce.

Dan Diaconescu, audiat în dosarul "Elodia"
Dan Diaconescu, audiat în dosarul
Realizatorul TV Dan Diaconescu a fost audiat, miercuri, la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Braşov, în dosarul violării corespondenţei prin e-mail a avocatei Elodia Ghinescu.

Diaconescu a fost citat ca martor în acest dosar, deoarece i-ar fi solicitat hacker-ului Marius Niţu, într-o emisiune transmisă în direct, să intre în corespondenţa prin email a avocatei dispărute.

Diaconescu s-a prezentat în faţa procurorilor la ora 14.30, deşi ora audierii a fost fixată pentru 12.00.

"Sincer nu ştiu de ce am fost citat. Terminându-se scandalul cu Tolea de acum câteva zile m-am oferit acum să vă dau un nou prilej de discuţii şi un nou subiect. M-am hotărât să mărturisesc. De asta am venit aici. Să mărturisesc că Elodia nu a existat niciodată, că este un personaj fictiv inventat de mine şi să parafrazez pe cineva «Eu am făcut-o, eu o omor». Să mărturisesc «crima» şi bineînţeles, nici Tolea nu este străin de asta", a declarat Diaconescu ziariştilor înainte să intre la audieri.

Iniţial, Diaconescu a fost citat pentru ziua de luni, însă nu s-a prezentat, invocând că luptătorul Tolea Ciumac a vrut să îl omoare în emisiunea sa de duminică noaptea. Ulterior, pe numele său s-a emis o nouă citaţie pentru miercuri, ora 12.00.

"Nu am venit luni, pentru că a vrut Tolea să mă omoare şi am avut câteva coaste fisurate. Şi nu puteam să fiu în două locuri, omorât de Tolea la Bucureşti şi arestat de procurori la Braşov", a precizat jurnalistul.

Diaconescu a spus că a venit de bună voie la audieri deoarece vrea să ajute anchetatorii cărora le-a oferit acest caz.

"Eu le-am oferit acest caz (n.r. - anchetatorilor), ei la schimb au nevoie de multe informaţii de la mine. Multă lume bănuieşte că Elodia este la mine acasă, undeva ascunsă la subsol", a adăugat Diaconescu.

În ceea ce priveşte relaţia sa cu hacker-ul Marius Niţă, Diaconescu a declarat că nu îl cunoaşte pe acesta şi că nu a vorbit niciodată cu el, decât în emisiunile în direct.

"Nu ştiu cum îl cheamă pe acest domn, nu ştiu care este numele lui real. Nu am vorbit niciodată cu el decât în direct. Emisiunea respectivă a fost transmisă în direct, a văzut-o toată ţara, deci prin urmare şi domnii anchetatori", a adăugat Dan Diaconescu.

În dosarul violării corespondenţei electronice a avocatei Elodiei Ghinescu este cercetat soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, deoarece există suspiciunea că l-ar fi plătit pe hacker-ul Marius Niţu pentru a intra în mail-urile personale ale soţiei sale.

În schimb, avocatul poliţistului, Florentin Sorescu, este convins că există o legătură clară între Diaconescu şi hacker. De asemenea, el a declarat presei că intenţionează să solicite anchetatorilor extinderea cercetărilor în dosarul violării corespondeţei avocatei şi asupra altor persoane din cadrul televiziunii OTV, şi eventual ar putea formula şi o plângere penală împotriva acestora. Persoanele numite de Sorescu au fost Diaconescu, Petrică Gheorghe şi încă o persoană căreia i-a reţinut doar prenumele, "Gabi, cea care stă în spatele acestei poveşti, cea care nu se vede".

"Există emisiunea în care Diaconescu vorbeşte cu acel hacker în direct şi unde îi solicită să intre în căsuţa de email a Elodiei, spunându-i că îi asigură protecţie. Nu sunt dubii asupra acestui aspect. Eu consider că nu există o infracţiune de pătrundere fără drept în sisteme informatice. Dacă într-adevăr se reţine existenţa unei asemenea infracţiuni, în cel mai rău caz e vorba despre o violare a corespondenţei. Iar în al treilea rând, în mod cert, cei care iau legătura cu hackerul sunt cei de la OTV, sau invers, hacherul ia legătura cu ei", a spus Sorescu.

Poliţistul Cristian Cioacă a fost arestat pentru 29 de zile conform unei decizii din ianuarie 2008 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, însă a stat doar câteva zile în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, întrucât a fost eliberat sub control judiciar, perioadă în care a fost suspendat din funcţia pe care o deţinea în Poliţie. Alături de Cioacă, în acest dosar, sunt cercetaţi şi Marius Sebastian Breazu, ofiţer de poliţie judiciară la IPJ Braşov şi hackerul Marius Adrian Niţu. Dosarul a fost deschis în noiembrie 2007 ca urmare a plângerilor formulate de familia avocatei dispărute din Braşov şi a Baroului de Avocaţi din Braşov.

Conform Parchetului, Cristian Cioacă i-a determinat pe Breazu şi Niţu să acceseze fără drept sisteme informatice prin înlăturarea parolelor de acces, în scopul obţinerii conţinutului mesajelor de poştă electronică destinate avocatei Ghinescu Elodia-Marilena. De asemenea, i-a determinat pe aceştia să restricţioneze fără drept accesul la adresele de e-mail respective şi să transfere neautorizat date dintr-un sistem informatic.

(sursa: http://www.mediafax.ro)


Presedintele tarii Traian Basescu a fost ales de catre cetateni drept cel mai admirat roman si, totodata, politicianul anului 2008.

Titlurile i-au fost acordate in cadrul Galei "Zece pentru Romania", proiect realizat de grupul Realitatea Catavencu. Cum era de asteptat, presedintele Basescu nu a putut fi prezent pentru a-si ridica trofeele, el abia intorcandu-se de la Bruxelles.

Cel care i-ar fi inmanat, insa, premiul pentru cel mai admirat roman a fost jurnalistul Dan Diaconescu care a a tinut totusi discursul in absenta presedintelui.

Diaconescu i-a multumit lui Basescu pentru ca, desi a ajuns presedinte, nu a inchis postul de televixziune OTV si, totodata, pentru ca nu a gasit-o pe Elodia.

"Presedintele Traian Basescu este singurul om care, in clitate de lider al opozitiei, dupa ce a participat la emisiunile OTV, nu a inchis postul atunci cand a ajuns presedinte. Este si singurul presedinte care a fost ales de doua ori intr-un singur mandat, si acesta este doar inceputul se pare. Nu ratati urmatorul mandat al presedintelui Traian Basescu, pentru ca nici nu stiti ce pierdeti", a spus Diaconescu, parafrazandu-si celebra fraza.

"Are totusi si un defect, nu poate fi un presedinte perfect. Faptul ca nu a gasit-o pe Elodia, motiv pentru care, inca o data, ii multumesc", a incheiat Diaconescu.
(sursa: http://www.ziare.com)

Niciun comentariu: