miercuri, ianuarie 14, 2009

Trusturile de presă încep să dea semne de oboseală


Lipsa de publicitate va scoate monştrii în televiziuni. Să ne aşteptăm la ce este mai rău.





Trustul Intact Media Group anunţă, printr-un comunicat de presă, că aplică o "reducere a costurilor în scopul diminuării efectelor crizei financiare", printre acestea numărându-se şi micşorarea bugetului pentru salariile angajaţilor cu 20%.

"Printre măsurile luate la nivel de trust se află şi reducerea bugetului cu salariile angajaţilor Intact Media Group cu 20%. Directorii companiilor care alcătuiesc trustul - printre care se află şi Sorin Oancea, Gabriela Vrânceanu Firea, Cătălin Tolontan, Marius Tucă, Florin Nicoară, Mihai Gâdea, Şerban Barbato, Dan Matiescu, Radu Naum - au prezentat deja un buget de salarii pe anul 2009, redus cu 20% în comparaţie cu anul trecut", se arată în comunicatul Intact.

De asemenea, se mai arată că această decizie a fost luată pentru a "preîntâmpina efecte nedorite ale crizei, cum ar fi concedierile masive".

"Singurul criteriu pe baza căruia în Intact vor fi făcute concedieri vreau să rămână performanţa. Motivul pentru care am apelat la această măsură, reducerea salariilor, este tocmai pentru a evita disponibilizarea unor profesionişti, care, în mod normal, n-ar trebui să-şi facă griji pentru siguranţa locului de muncă. Trecem printr-o perioadă grea, în care declaraţiile sentenţioase făcute din considerente de imagine sunt ultimele lucruri de care avem nevoie. Sunt sigură, însă, că vom depăşi cu bine aceste luni de criză economică, dacă avem toţi un comportament matur şi suntem solidari", a declarat Camelia Voiculescu, preşedinte-director general al Intact Media Group.

Intact Media Group deţine, printre altele, posturile de televiziune Antena 1, Antena 2, Antena 3 şi GSP TV, posturile de radio Romantic FM şi Radio ZU, dar şi publicaţii precum Jurnalul Naţional, Săptămâna Financiară, Financiarul, Gazeta Sporturilor şi Felicia.

(sursa: http://www.mediafax.ro)

Niciun comentariu: